prepun akcije

Nostalgični oproštaj od Harrisona Forda: U Cannesu premijera novog Indiane Jonesa

04.04.2023 u 08:47

Bionic
Reading

S nestrpljenjem iščekivan peti film iz serijala o neustrašivom arheologu Indiani Jonesu, kojega posljednji put utjelovljuje Harrison Ford, premijerno će se prikazati na Filmskome festivalu u Cannesu u svibnju, potvrdili su u ponedjeljak organizatori

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' (Indiana Jones i brojčanik sudbine) u kojemu uz Forda glume Phoebe Waller-Bridge i Antonio Banderas, peti je nastavak akcijske franšize.

Ford je već najavio da će to biti njegovo posljednje pojavljivanje u ulozi snalažljivog arheologa. Prvi ga je put utjelovio 1981. u filmu, 'Raiders of the Lost Ark' (Otimači izgubljenog kovčega). Prethodni film, 'Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje', također je premijerno prikazan u Cannesu 2008.

Izvor: Društvene mreže

Radnja petog 'Indiane Jonesa' smještena je u vrijeme svemirske utrke 60-ih godina prošlog stoljeća i sadrži flashback dio u kojemu je 80-godišnji glumac digitalno ostario. Peti dio serijala prvi je u nizu koji nije režirao Steven Spielberg. On potpisuje produkciju filma, no redateljske uzde predao je Jamesu Mangoldu.

'Godine 1995. bila mi je čast doći u Cannes sa svojim prvim filmom 'Heavy'. Dvadeset osam godina kasnije, ponosan sam što se vraćam s nešto većim spektaklom', rekao je Mangold novinarima. Taj američki redatelj nanizao je brojne holivudske uspješnice, poput filma 'Logan' (2017.), 'Ford protiv Ferrarija' (2019.) i biografski film o Johnnyju Cashu 'Walk the Line' (2005.).

Ovogodišnji festival u Cannesu traje od 16. do 27. svibnja, a njegov potpuni službeni program bit će objavljen u sljedećih nekoliko tjedana. Potvrđeno je da će premijeru na festivalu 20. svibnja imati i najnoviji film Martina Scorsesea i Leonarda DiCaprija, 'Killers of the Flower Moon'.