GODINE GA STIGLE

Vratolomije više nisu za njega: Harrison Ford ozlijedio rame na snimanju novog nastavka Indiane Jonesa

24.06.2021 u 09:35

Bionic
Reading

Planetarno popularni Harrison Ford, koji će uskoro napuniti 79 godina, ozlijedio je rame snimajući akcijsku scenu u novom filmu o pustolovinama Indiane Jonesa i mora privremeno prekinuti snimanje, objavila je produkcijska kuća Disney

'Ponavljajući scenu borbe, Harrison Ford je ozlijedio rame. Bude li potrebno raspored snimanja će se izmijeniti u tjednima koji dolaze', rekao je glasnogovornik Disneyja u priopćenju. Nisu objavljene nikakve pojedinosti o okolnostima nesreće ni o težini glumčeve ozljede.

Snimanje petog, posljednjeg nastavka pustolovina Indiane Jonesa, neustrašivog arheologa kojeg glumi Harrison Ford, počelo je prošlog mjeseca u Velikoj Britaniji u režiji Jamesa Mangolda ('Izazivač: Le Mans 66'), a film bi, prema svim najavama, trebao izaći u ljeto 2022.

Harrison Ford se ozlijedio i 2014. u Londonu na snimanju 'Ratova zvijezda - Sila se budi', kada je slomio nogu jer su ga prignječila hidraulična vrata svemirskog broda Faucon Milleniuma njegova lika Hana Sola.

Harrison Ford Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi film o Indiani Jonesu 'Otimači izgubljenog kovčega' snimljen je 1981. u režiji Stevena Spielberga. Nakon njegova golemog uspjeha uslijedila su ubrzo još dva nastavka, jednako popularna, 'Indiana Jones i ukleti hram' 1984. i 'Indiana Jones i posljednji križarski pohod' 1989. s pokojnim Seanom Conneryjem u ulozi arheologova oca.

Četvrti film 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje', koji je postigao financijski uspjeh no koji su kritika i dio obožavatelja hladno dočekali, izašao je 2008. dvadeset godina poslije, opet s Harrisonom Fordom u naslovnoj ulozi.