PAVLOS I JELENA

Njihovo ciparsko vjenčanje: Istaknuti sportaš i Zagrepčanka izgovorili sudbonosno 'da'

12.09.2023 u 18:55

Bionic
Reading

Jedriličar Pavlos Kontides, najbolji ciparski sportaš svih vremena, vjenčao se sa svojom dugogodišnjom ljubavi, Zagrepčankom Jelenom Međeri u Limassolu, a fešta na Cipru trajala je četiri dana

Višednevnoj svečanosti nazočila je i delegacija Jedriličarskog kluba Mornar na čelu s kumom Filipom Jurišićem, koji je kako piše Slobodna Dalmacija, još uvijek pod dojmom svega što je doživio na Cipru.

Hvaranin je otkrio i da Pavlos ima veliki ugled na Cipru.

'Najprije moram kazati da je Pavlos na Cipru veći i od predsjednika države', rekao je Jurišić.

Inače, uspješnog jedriličara, u gradu pod Marjanom smatraju svojim nakon što je više od pola svoga života proveo u kvartu Varoš i trenirajući u Jedriličarskom klubu Mornar gdje mi je trener bio Jozo Jakelić, koji ga je odveo do svih uspjeha, a njih nije malo. Pavlos je, naime, prvi i još uvijek jedini ciparski sportaš s olimpijskom medaljom (srebro u klasi laser na Igrama u Londonu 2012. godine). Uz to je bio dvostruki svjetski prvak (2017, 2018) uz dva srebra (2013, 2022), te dvostruki europski prvak (2018, 2022) uz tri bronce (2009, 2017, 2023). Prije pet godina je izabran i za najboljeg jedriličara svijeta.

Njegova odabranica Jelena je iz Zagreba, po struci kineziolog, a u prosincu 2021. godine postali su roditelji Leonidasa.

'Kako sam mu bio kum, tako sam morao proći kroz poseban obred njegove pripreme za vjenčanje. Uz glazbenu podršku morao sam ga obrijati i to s pravom britvom, a kasnije ga i odjenuti. Nije bilo lako', priča Jurišić, piše Slobodna Dalmacija.