GENERACIJA 90-IH

Njihovo bogatstvo procjenjuje se na 256 milijuna kuna, krasile su lica najprestižnijih časopisa i bile Viktorijine anđelice, a ovih dana uživaju u ljepotama Hrvatske

29.07.2021 u 06:24

Bionic
Reading

Jasmine Tookes uskoro će formalizirati vezu s Juanom Davidom Borrerom, direktorom međunarodnih tržišta Snapchata, zbog čega je na svoj zadnji provod kao gospođica povela najbolje prijateljice, sve redom najpoznatije manekenke današnjice. Destinacija? Dubrovnik

Smještene u luksuznoj dubrovačkoj Vili Orabelle, najpoznatije manekenke današnjice s prijateljicom odbrojavaju posljednje dane njezina djevojačkog života. A osim Dubrovnika, djevojke su brodom otišle do Hvara te su uživale na ručku u poznatom restoranu Laganini, ali se i, sudeći po Instagram Storyjima koje objavljuju, upustile u razuzdan noćni provod.

Sve je, naravno, bilo cenzurirano, stoga nema nikakvih raskalašenih zabava, uleta nepoznatih muškaraca i slično. Samo dobar provod bliskih prijateljica. Slučajni prolaznici vjerojatno nisu bili ni svjesni tko se točno nalazi pored njih, kao ni toga da se bogatstvo tih žena broji u milijunima.

  • +10
Viktorijine anđelice na Hvaru Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Točnije, da stavite svu njihovu zaradu na hrpu, imali biste čak 255 milijuna kuna. No tko su zapravo one, koliko točno vrijede i što su sve do sada napravile? Spomenimo samo to da su gotovo sve rođene očito dobre 1991. godine. Krenimo redom i započnimo s budućom gospođom Borrero.

  • +10
Djevojačka zabava Jasmine Tookes u Dubrovniku Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Jasmine Tookes - 32 milijuna kuna

Rođena u kalifornijskom Huntington Beachu u veljači 1991. godine, Jasmine je odrastala uz majku, stilisticu mnogih celebrityja, koja ju je povela na sastanak na kojem je njezina ljepota odmah prepoznata.

A osim što je 2015. godine postala Viktorijina anđelica te je dobila priliku nositi Fantasy Bra na jednoj reviji, bila je zaštitno lice za DKNY, UGG Australia, Gap, Burberry, Ralpha Laurena, Dolce & Gabbanu, Oscara de la Rentu, Balmaina, Marca Jacobsa...

Uz sve to ima potpisane ugovore s Lancomeom i Calvinom Kleinom te vjerojatno ne postoji naslovnica modnog časopisa koju nije krasila. Zaručena je za Juana Davida Borrera, direktora međunarodnih tržišta Snapchata, za kojeg će se uskoro udati.

Shanina Shaik - 64 milijuna kuna

Među ljepoticama koje su stigle u Dubrovnik je i Australka Shanina Shaik, a svoj izgled može zahvaliti mješavini gena - njezin je otac Pakistanac, a majka iz Litve. Kao model je počela raditi već kao osmogodišnjakinja, kada se pojavila i u reklami za Hyundai, no modni svijet ipak je morao pričekati da završi školu da bi se nastavila baviti tim poslom.

Sudjelovala je i u reality showu 'Make Me A Supermodel' 2008., nakon čega su joj sva vrata bila otvorena i počele su joj pristizati mnogobrojne ponude.

Danas nema naslovnice i izdanja Cosmopolitana ili Harper's Bazaara koju nije krasila, snimila je i naslovnicu Maxima, a i jedna je od Viktorijinih anđelica.

Shanina se u travnju 2018. godine udala za dugogodišnjeg dečka Gregoryja Andrewsa, poznatog kao DJ Ruckus, kojeg je upoznala na popularnom festivalu Coachella, no samo šest mjeseci kasnije braku je došao kraj. Sada je u vezi s glazbenikom Matthewom Adesuyanom.

Sara Sampaio - 64 milijuna kuna

Slavna Portugalka otkrivena je nakon što je sa 16 godina pobijedila na natjecanju za najljepšu kosu - Cabelos Pantene 2007. Nakon što je završila srednju školu upisala je fakultet, a dok nije postala jedna od najtraženijih manekenki današnjice, radila je i kao urednica.

Svjetsku slavu postigla je nakon što je odabrana za Viktorijinu anđelicu, ali i kao beauty ambasadorica Armanija. Uz to, zaštitno je lice Calzedonije, a pojavila se i na naslovnici Sports Illustrated Swimsuita 2014. godine.

Krasila je naslovnice Ellea, Voguea i Glamoura, okušala se u glumačkim vodama, pojavljivala u spotovima Davida Guette i Justina Biebera te Kanyea Westa, a čak je pet godina zaredom proglašena najboljom manekenkom na portugalskom izdanju Zlatnih globusa.

Iza sebe ima kratku vezu s britanskim pjevačem Harryjem Stylesom. Trenutno joj je ljubavni status - solo.

Josephine Skriver - 76 milijuna kuna

Najbogatija, ali i među mlađima od svih ljepotica koje su stigle u Dubrovnik zasigurno je Josephine Skriver, rođena u Danskoj u travnju 1993. godine. Kao manekenka debitirala je još 2011., kad ju je otkrio agent nakon što je s nogometnom momčadi stigla u New York, a na povratku u rodni Kopenhagen potpisala je ugovor s tamošnjom modnom agencijom.

Do danas je odradila više od 300 modnih revija najpoznatijih svjetskih dizajnera, a snimila je i naslovnice najprestižnijih magazina - od Sports Illustrateda, Vanity Faira, V Magazinea, Interviewa i L'Officiela do svih internacionalnih izdanja Allurea, Voguea i Harper's Bazaara.

Poznata je i kao Viktorijina anđelica, ali i zaštitno lice najprestižnijih brendova današnjice, a osim poslovnim životom, medijske je stupce punila zbog svoje obitelji. Naime njezina je majka lezbijka, a otac homoseksualac. Nju i mlađeg brata Olivera dobili su umjetnom oplodnjom, a Josephine je uvijek govorila da seksualno opredjeljenje njezinih roditelja nije ni najmanje utjecalo na njihov život.

Zbog toga se manekenka žestoko zalaže za prava LGBT zajednice. Josephine je od 2013. u vezi s glazbenikom Alexanderom DeLeonom, poznatim kao Bohnes. Zaručeni su i žive u Nashvilleu.

Lais Ribeiro - 17 milijuna kuna

Brazilka Lais Ribeiro rođena je 1990. u Teresini, a u modnom je svijetu od 2009. godine, otkada je nosila sve najvažnije revije na svijetu - od Marca Jacobsa i Versacea, preko Dolce & Gabbane i Guccija, pa do Louis Vuittona i Chanela.

Već šest godina kasnije ukazana joj je čast te je postala Viktorijina anđelica, a 2017. upravo je ona odabrana da na reviji Victoria's Secreta u Šangaju nosi skupocjeni Champagne Nights Fantasy Bra.

Nakon prekida veze s Jaredom Homanom, Lair Ribeiro započela je vezu s umirovljenim košarkašem NBA lige Joakimom Noahom, za kojeg se i zaručila u rujnu 2019. godine.

Kelsey Merritt - 3,2 milijuna kuna

Iako s najmanjom zaradom, barem za sada, no ništa manje atraktivna, u Dubrovniku je i najmlađa od njih, Kelsey Merritt. Atraktivna Filipinka rođena je 1996. godine i u srednjoj školi trenirala je odbojku.

Svoj privatni život trudi se čuvati podalje od javnosti, ali i društvenih mreža, a poznato je da među njezinim prvim modnim ugovorima bio onaj za poznati beauty brend Maybelline.

Nakon što je dobila poziv poznate njujorške modne agencije Wilhelmine Models, Kelsey je odlučila isprobati svoju sreću te je otputovala u New York i - uspjela. Dobila je poziv za revije Victoria's Secreta te tako postala prva Filipinka kojoj je dana takva čast, a bila je zaštitno lice Vere Wang za njezinu kolekciju vjenčanica. Krasila je mnoge naslovnice, među ostalim onu Sports Illustrated Swimsuita.

U vezi je s plivačem i olimpijskim pobjednikom Conorom Dwyerom od 2018. godine.