ROBERT PATTINSON

Nisam više nikome zanimljiv jer sam sad star i dosadan

01.12.2019 u 17:07

Bionic
Reading

Roberta Pattinson, britanskog glumca koji se proslavio ulogom vampira Edwarda Cullena u filmskom serijalu 'Sumrak saga', za dvije godine ćemo gledati u remakeu 'Batmana' Matta Reevesa u kojem glume i Zoë Kravitz, Andy Serkis i Colin Farrell

Iako su ga nekad u stopu pratile zaluđene obožavateljice, Pattinson je sad uvjeren da se takva masovna manija za njegovim likom i djelom više nikad neće ponoviti.

'Na svu sreću ta histerija je nastala iznenada, ali je i brzo nestala. Iskreno, više nikad ne želim vidjeti ljude koji me ispred moje kuće čekaju u zasjedi. Ne vjerujem ni da bi se takvo što moglo ponoviti jer sam sad star i dosadan', rekao je 33-godišnji glumac. Prisjetio se i audicije za 'Sumrak' koju je opisao kao vrlo neugodno iskustvo.

  • +10
Robert Pattinson Izvor: Promo fotografije / Autor: Chris Young / PA Images / Profimedia

'Mislio sam da neću proći. Morao sam odglumiti jednu scenu u kojoj je Edward s gitarom. Rekli su mi na audiciji: 'O, ponio si gitaru sa sobom, želiš li nam nešto odsvirati?'. Nisam se uopće pripremio za tu situaciju pa sam rekao da sam je samo ponio sa sobom. Nisam htio svirati. To im je tek bilo jako čudno. Nakon toga osjećao sam se užasno, čak sam i roditeljima rekao da je to bila prava noćna mora. I na kraju sam dobio ulogu u 'Sumraku', ispričao je Pattinson koji je kasnije glumio i u filmovima 'The Lighthouse', 'Voda za slonove', 'The King', 'Bel Ami' i sl.

Inače, mladi Britanac je tako postao drugi najmlađi glumac koji će utjeloviti Batmana, nakon Christian Bale koji ga je u dobi od 31 godinu glumio 2005. u filmu 'Batman: Povratak'.