NEKA PROŠLA VREMENA

Nina Badrić se prisjetila kako je izgledala na početku karijere, a komplimenti su pljuštali sa svih strana

23.11.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Jedna od naših najtrofejnijih pjevačica, Nina Badrić, prisjetila se svojih ranih početaka u karijeri, podijelivši s obožavateljima na Instagramu fotografiju nastalu 90-ih, kada su nastali neki od njezinih prvih hitova

Nakon što je Nina Badrić na svoj Instagram profil postavila sliku s početka karijere na kojoj ima kratku bob frizuru, crveni ruž i tanke obrve koje su s nosile 1990-ih i ranih 2000-ih, s nostalgijom su se nekih prošlih vremena prisjetili i Ninini obožavatelji koji su pjevačicu obasuli komplimentima i lijepim riječima.

'Tko je lijep, lijep je zauvijek', 'Ja i sve moje prijateljice smo furale ovu tvoju frizuru', 'Prelijepa Nina', 'Diva bila i ostala', komentirali su obožavatelji ispod fotografije koja je nastala sredinom 90-ih kada je Nina objavila prvijenac 'Godine nestvarne', a potom i duet 'Ja sam vlak' s Emilijom Kokić.

Među obožavateljima koji su komentirali Ninin početak karijere, našao se i naš uspješni modni dizajner Robert Sever koji je pjevačici otkrio kako je oduvijek sanjao o suradnji s njom.

'Tada se još nismo poznavali, ali već tada je na vrhu svih mojih želja bilo da nekada radimo zajedno', napisao je dizajner.

Nina se glazbom počela baviti već kao devetogodišnja djevojčica, pjevajući u dječjem zboru 'Zvjezdice' s kojim je snimila nekoliko albuma i stekla veliko glazbeno iskustvo u zborskom i gospel pjevanju, a nakon sedam godina provedenih u zboru, Nina odlazi u studio gdje pjeva prateće vokale izvođačima kao što su Parni valjak, Prljavo kazalište i drugi.

Nina Badrić i Emilija Kokić - Ja sam vlak Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Jedan od najzaslužnijih ljudi za njezinu glazbenu karijeru je pokojni Dino Dvornik, koji joj je prema njezinim riječima jako puno pomogao. Dok je pjevušila uz radio u jednom butiku u kojem je radila, na vratima se pojavio Dino Dvornik, koji je tada bio velika hrvatska zvijezda. Dino je tada ugasio radio i rekao joj da sad otpjeva to isto bez pratnje. Bio je vrlo impresioniran onim što je čuo i sutradan je odmah sa Ninom obišao nekoliko diskografskih kuća po Zagrebu.

'Dino mi je tada dao vjetar u leđa i prijateljski zagrljaj, i nikad nisam, niti ću mu to ikada zaboraviti. Tijekom godina postali smo dobri prijatelji. Bio je moja glazbena ikona, htjela sam biti takva - hrabra, drukčija i svoja', rekla je Nina jednom prilikom.

Svoj prvijenac Godine nestvarne objavljuje 1995. godine za diskografsku kuću Croatia Records, ali veći uspjeh dolazi tek nakon dueta sa Emilijom Kokić i skladbe 'Ja sam vlak'. 2002. godine u Bosni i Hercegovini proglašena je najboljim stranim izvođačem i dobitnica je glazbenog 'Oscara'.

  • +9
Nina Badrić - Novi singl 'Volim te, volim' Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balic

Nakon pobjede na Croviziji s pjesmom 'Ostavljam te' Nina je sklopila ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i 1995. godine objavljuje svoj prvijenac Godine nestvarne.

Tada počinje vrijeme Ninine uspješne glazbene karijere. S albumom 'Personality' iz 1997. godine pjevačica osvaja dva Porina. Slijede albumi 'Unique', 'Nina', 'Ljubav' i '07', a publika će zauvijek pamtiti i njen nastup na Eurosongu u Azerbajdžanu s pjesmom 'Nebo'.