laži i prevare

Nikada im to neće zaboraviti: Taylor Swift tvrdi da se zbog Kim Kardashian i Kanyea Westa morala skrivati

06.12.2023 u 21:11

Bionic
Reading

Slavnu pjevačicu Taylor Swift, koja u posljednje vrijeme ruši sve rekorde, časopis Time proglasio je osobom godine, a ona se u intervjuu obrušila na Kim Kardashian. Taylor je navela kako ju je Kimino ponašanje tijekom njihove dugogodišnje svađe natjeralo na skrivanje, a reality zvijezdu i njezinog bivšeg supruga Kanyea Westa suptilno nazvala 'smećem'

Slavna 33-godišnja pjevačica, koju je časopis Time proglasio osobom godine, osudila je svađu koja je započeo kada je Kimin tadašnji suprug Kanye West napisao pjesmu 2016. koja je uključivala vulgarne tekstove o Taylor, tada zvijezdi u usponu.

Kanye je tvrdio da je Taylor pristala na spominjanje u tekstovima, ali nakon što je ona to zanijekala, Kim se također umiješala u svađu i objavila ono što je Taylor opisala kao 'ilegalno snimljeni telefonski razgovor' između para za koji je tvrdila da dokazuje suprotno.

Taylor je rekla da joj se takvo javno sramoćenje tada činilo kao 'kraj karijere' dodajući: Bez sumnje - moja karijera mi je oduzeta.'

Govoreći o posljedicama i brutalni danak koji je izravno djelovao na njezinu dobrobit, Taylor je izjavila: 'Imate potpuno izmišljen okvir, u ilegalno snimljenom telefonskom razgovoru, koji je Kim Kardashian montirala i zatim objavila kako bi rekla svima da sam ja lažljivica.'

'To me psihički spustilo na mjesto na kojem nikad prije nisam bila. Preselila sam se u stranu zemlju. Godinu dana nisam napustila iznajmljenu kuću. Bojala sam se telefonirati,' rekla je.

Iako nije pojasnila gdje se preselila, Swift je krajem 2016. godine počela hodati s britanskim glumcem Joeom Alwynom, a šuškalo se da je u Londonu iznajmila kuću kako bi s njim provodila više vremena.

Tijekom tog razdoblja gotovo je nestala iz javnosti, što je, kako kaže, rezultat sukoba s Kim Kardashian i Kanye Westom. 'Odgurnula sam većinu ljudi u svom životu jer više nikome nisam vjerovala. Potonula sam jako, jako duboko.'

Veći dio sljedećeg albuma pop ikone 'Reputation', objavljen 2017., bio je usmjeren na njezino iskustvo tijekom iskušenja. Ali mnoštvo slika zmija korištenih za prikriveno spominjanje mame četvero djece Kim, koja sada ima 43 godine, samo je ponovno izazvalo bijes.

'Mislila sam da će me taj trenutak negativno pratiti do kraja života', objasnila je. Ipak, u godinama koje su uslijedile, Taylorina je karijera samo napredovala - dok su njezini protivnici pretrpjeli velike neuspjehe, uključujući Kanyea. Naime, 46-godišnjem reperu otkazane su brojne suradnje, uključujući ine s Adidasom, nakon niza antisemitskih primjedbi.

  • +5
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Razmatrajući kako život u centru pažnje može biti delikatan, Taylor je dodala: 'Ništa nije trajno. Stoga sam jako pažljiva da budem zahvalan svake sekunde što mogu ovo raditi na ovoj razini, jer mi je to prije bilo oduzeto. Postoji jedna stvar koju sam naučila: moj odgovor na sve što se dogodi, dobro ili loše, je da nastavim stvarati. Nastavim stvarati umjetnost.'

A zatim se još jednom osvrnula na Kim Kardashian, Kanyea Westa i bilo koga drugoga tko bi pomislio zauzdati njezin uspjeh. 'Ali također sam naučila da nema smisla aktivno pokušavati pobijediti svoje neprijatelje. Smeće uvijek samo pokušava privući pažnju,' rekla je misleći na trik kada se objavljuje nešto s nadom da neće dobiti mnogo publiciteta u vrijeme kada to mediji vjerojatno neće primijetiti.

Taylorina svađa s Kim i Kanyeom izbila je na površinu još 2009. godine, naizgled iz vedra neba, kada je 19-godišnja Taylor bila na dodjeli MTV Video Music Awards, preuzimajući nagradu za najbolji ženski video za You Belong with Me.

Odjednom, usred njezinog ovora, Kanye je skočio na pozornicu, zgrabio joj mikrofon iz ruku i zaurlao: 'Jo, Taylor, stvarno sam sretan zbog tebe i pustit ću te da završiš, ali Beyoncé je imala jedan od najbolji videa svih vremena. Jedan od najboljih videa svih vremena!'

U pokušaju da ublaži napetost, Beyonce je kasnije pozvala Taylor na pozornicu kada je osvojila Video godine za Single Ladies (Put a Ring on It), i omogućila tako zvijezdi country glazbe da bude na trenutak u središtu pozornosti.

No napetost se nastavila kada je Kanye još jednom ponizio Taylor na dodjeli VMA nagrada 2015. Činilo se da se dvojac slaže sve dok se Kanye nije našalio: 'Znaš koliko su puta najavili da će mi Taylor dati nagradu 'jer im je to donijelo više gledanosti?'

Međutim, Taylor je kasnije rekla da ju je njegova izjava jako naljutila, jer je javno rekao da je to zbog gledanosti, ali nasamo ju je zamolio da bude s njim na pozornici jer bi mu to 'puno značilo'.

  • +2
Taylor Swift koncert u Brazilu Izvor: Profimedia / Autor: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Taylor je kasnije rekaka za Rolling Stone: 'Stojim u publici s rukom obavijene oko njegove žene, a jeza mi je prošla kroz tijelo. Shvatila sam da je tako dvoličan. Da želi biti fin prema meni iza scene, ali prema van želi izgledati cool ustati pred svima i pričati sr***. I bila sam tako uzrujana.'

Do veljače 2016. tenzije su dosegle točku ključanja nakon što je Kanye spomenuo Taylor u stihovima svog hita, Famous. Taylor su riječi pjesme jako uvrijedile, a Kanye se branio, tvrdeći da je prije toga razgovarao s Taylor o dotičnom tekstu, što je ona demantirala.

Taylor je nastavila optuživati Kanyea da je lagao o tome da je tražio dopuštenje da je spominje u svojim tekstovima, što je navelo Kim da objavi djelomičnu snimku dotičnog poziva.

'Stvarno mi je drago što si imao poštovanja da me tako nazoveš i da mi to kažeš kao prijatelj, o pjesmi. To je stvarno super stvar i stvarno dobar iskaz prijateljstva,' moglo se čuti Taylor kako govori na snimci.

Taylor je uzvratila tvrdeći da nije dala dopuštenje za objavu stihova, a svađa se nastavila razbuktavati sve od tada - s prikrivenim šalama s obje strane.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'