PREPORUKE GLAZBENICE

Nika Turković otkrila nam je svoja najkul mjesta u Zagrebu: 'Što sam starija, to mi se više sviđa ideja da jednog dana pobjegnem i živim u šumi'

29.10.2022 u 22:25

Bionic
Reading

Nakon dječje Eurovizije, na kojoj je kao devetogodišnjakinja pobijedila 2004. godine, popularnu izvođačicu i influencericu život je odveo u nekom drugom smjeru. Završila je školu u Zagrebu, a onda se zaputila na studij u London. Prije šest godina se vratila i otada se u svom rodnom gradu osjeća sjajno. Za tportal je otkrila koje su njezine omiljene oaze, gdje najviše voli provoditi vrijeme i uživati

Kako je ranije izjavila, studirajući i živeći u Engleskoj, u jednom trenutku Nika Turković se previše osjećala kao stranac i u tom razdoblju joj je jako nedostajala obitelj, što joj je bilo dovoljno da se vrati. Priznala je da to možda nije bila najpromišljenija odluka u tom trenutku, ali za nju je bila ispravna jer smatra da bi mnogo teže shvatila što želi da je ostala u Londonu, a još teže krenula graditi karijeru. Misli da je došla kući kada je to najviše trebala. Sada vrijeme u kojem nije posvećena glazbi najviše provodi s prijateljima i obitelji, kao i sa psom. Obožava prirodu.

Cmrok

Obožavam Cmrok i zapravo cijeli potez od Dubravkinog puta pa do te velike livade, posebno za šetnje s psom. Jako volim i šumu oko parka; što sam starija, to mi se više sviđa ideja da jednog dana pobjegnem i živim u šumi, pa volim tamo prošetati i maštati, a i često mi i kreativa proradi upravo na takvim mjestima. Sve u svemu, jako volim slobodno vrijeme provoditi u prirodi sa svojom Blu, a Cmrok mi je jedno od dražih mjesta upravo za to.

Bread club

Nisam inače od kruha, osim ako nisam u restoranu (tad pojedem sav kruh s maslinovim uljem koji mi daju), ali ako uđem u Bread club, vrlo vjerojatno ću kupiti kruha za 10 ljudi i dva tjedna. Jednostavno je tamo sve bolje od ijednog pekarskog proizvoda koji sam ikada jela. Sendviči su najbolji na svijetu, o focacci da ne pričam, a bome je i kava 10/10. Definitivno jedno od dražih mjesta u Zagrebu na kojem se može popiti kavicu i opremiti kućanstvo najboljim kruhom u svemiru.

Mio corazon

Po meni, jedan od posebnih i najslađih kafića za večernju cugu i tapas u Zagrebu. Obožavam vlasnicu koja je simpatična i uvijek vesela, sangria je prava i autentična, a zalogajčići su im uvijek zanimljivi i jako ukusni. Inače, u ovaj kafić godinama idem s najboljom prijateljicom ljeti, tako da me i zbog toga za njega vežu lijepe uspomene. Sugeriram da svakako rezervirate jer je uvijek sve krcato, s razlogom.

Regular bar

U posljednje vrijeme čini mi se da je Regular postao it mjesto za izlaske. Kako i nemamo baš klubova za prave vikend izlaske kao prije, Regular je preuzeo tu scenu na malo ležerniji način i to izgleda da odgovara mnogima, pa tako i meni. Odličan je i za dnevnu kavu jer rade super sokove i kavice, a navečer uvijek imaju neki glazbeni DJ program i stvarno bude krcato super ljudima. Definitivno mjesto na koje drage volje dođemo u petak ili subotu navečer i garantirano se zabavimo!