'tko želi biti milijunaš

Nije poslušao publiku i to ga je skupo koštalo. Znate li vi odgovor na pitanje o Jerryju Seinfeldu?

25.05.2023 u 22:46

Bionic
Reading

Ovotjedno izdanje popularnog kviza 'Tko želi biti milijunaš?' predstavilo je dva natjecatelja. Dalibor Bilen odustao je na 13. pitanju i kući otišao sa 18 tisuća eura. Tomislav Kulić napustio je natjecanje s osvojenih 5 tisuća eura. Nije prihvatio mišljenje publike koja je ponudila točan odgovor

Zagrepčanin Dalibor Bilen na vrući stolac nasuprot Tariku Filipoviću sjeo je prošloj emisiji 'Milijunaša'. Novu emisiju otvorio je pitanjem za 5 tisuća eura. Na raspolaganju su mu bili džoker 'pitaj publiku' i džoker 'zovi'.

Relativno lako je prešao drugi prag i osvojio 5 tisuća eura kada je točno odgovorio na pitanje u kojem su francuskom romanu neki od likova upravitelj ubožnice, istražitelj, sudac i svećenik. Ponuđeni odgovori bili su u 'Germinalu', u 'Mučnini', u'Combrayu' ili u 'Strancu'. Točan odgovor je bio u Strancu.

Na 11. pitanju trebao reći koji je najveći hit s albuma 'Harry's House' iz 2022.?: As Time Goes By, As It Was, As Tears Go By ili As Long As You Love Me? Pozvao je džokera koji je sa sigurnošću od 85 posto rekao da se radi o odgovoru B - As It Was. Prihvativši njegov savjet osvojio je 10 tisuća eura.

Koju nimfu, zapravo prikazuje zviježđe Velikog medvjeda? Amalteju, Dafne, Galateju ili Kalistu. Tako je glasilo 12. pitanje.Dalibor je zatražio pomoć publike. Njih 7 posto glasovalo je za odgovor Amalteju, 23 posto za Dafne, 26 posto za Galateju i 44 posto za Kalistu. Odlučio je vjerovati publici i osvojio je 18 tisuća kuna.

Za 34 tisuće eura upitan je čija je 'hiža' u njegovu rodnom Hižakovcu? Matije Gupca, Stjepana Radića, Petra Zrinskog ili Franje Tahija? 'Skroz sam zablokirao, nekoć sam znao gdje su ovi dečki rođeni, sad se jednostavno ne mogu sjetiti,' rekao je o odlučio ne riskirati. Tako je napustio natjecanje s osvojenih 18 tisuća eura.

Najbolji u igri 'Najbrži prst' bio je Tomislav Kulić iz Zagreba. S lakoćom je prešao prvi prag, osvojivši tako 150 eura. Nije znao odgovor na 10. pitanje za 5 tisuča eura koje je glasilo koje će po redu biti sljedeće Mediteranske igre, koje će se održati u talijanskom Tarantu... X., XX., XXX. ili XL. Zatražio je džoker 'pola-pola'. Ostali su odgovori B - XX. i D - XL. Kao konačan odgovor ponudio je B - XX. i osvojio 5 tisuća eura.

Što se Jerry Seinfeld pita u naslovu svoje knjige? Je l' čemu ovo? Kud' sam kren'o? 'Ko će to kupit? ili Što ćemo sad? Bilo je pitanje za 10 tisuća eura.

Pozvao je džokera koji mu nije pomogao. Prvo je zatražio mišljenje publike koja je dala 39 posto za A - Je l' čemu ovo?, 21 posto za B - Kud' sam kren'o?, 17 posto za C - 'Ko će to kupit? i 23 posto za D - Što ćemo sad?

Na kraju se ipak nije složio s mišljenjem publike, koja je bila u pravu, i ponudio je odgovor B - Kud' sam kren'o? te otišao kući s 5 tisuća eura.