'tko želi biti milijunaš?'

Odustao na geografskom pitanju, iako je publika bila u pravu: Znate li odgovor?

18.05.2023 u 23:24

Bionic
Reading

Posljednji natjecatelj Dalibor Bilen osvojio je 2.500 eura i sa preostala dva džokera nastavlja svoje putovanje prema 15. pitanju u idućoj emisiji

Novo izdanje popularnoga game showa počelo je otvaranjem desetog pitanja za 5.000 eura, a u "vrućem" stolcu na samom je početku sjedio Kristijan Ramov iz Zadra kojeg smo upoznali u prošlotjednoj emisiji.

Nije poslušao publiku, odustao je na dvanaestom pitanju i osvojio 10.000 eura.

Naime, na 12. pitanju trebao je pokazati znanje iz geografije i reći gdje se nalazi otok na kojem je Robinson Crusoe proveo 28 godina: u Arapskom moru, u Tasmanovu moru, u Filipinskom moru ili u Karipskom moru.

Kristijan je zatražio mišljenje publike koja je dodijelila 0% Arapskom moru, 23% Tasmanovu moru, 15% Filipinskom moru i 62% Karipskom moru. Da je kojim slučajem poslušao publiku osvojio bi 18.0000 eura.

'Razlog zbog kojega bih možda eliminirao Karipsko more je taj što u Karipskom moru ima puno otoka i svi su jedan pored drugoga i onda mi nekako nema smisla da bi on bio nasukan 28 godina na nekom otoku koji je toliko blizu drugih otoka', rekao je Kristijan.

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je Marijan Ivanković iz Zagreba, otac dva mala sina, profesor engleskog jezika u srednjoj školi u Velikoj Gorici.

Publiku je zatrebao na šestom pitanju. Nije znao kojoj biljnoj porodici pripadaju krumpiri, rajčice, patlidžani i paprike? Čistačicama, spremačicama, pomoćnicama i domaćicama.

Njih 40% odlučilo se za čistačice, 6% za spremačice, 26% za pomoćnice i 28% za domaćice.

Na Tarikov nagovor na ovom je pitanju uzeo i džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B - spremačicama i C - pomoćnicama.

Odgovor C donio mu je 300 eura, no ispao je na pitanju za prijelaz drugog praga, kada nije poslušao džoker 'zovi' te odgovorio kako je Stjepan, a ne Krešimir, najspominjaniji na popisu vladara Trpimirovića.

Slijedeći natjecatelj koji je sjeo u "vrući" stolac nasuprot Tariku je Dalibor Bilen iz Sesvetskog Kraljevca. Profesija i hobi mu je pisanje.

Na osmom pitanju upitan je po kojem je od 12 apostola nazvan Cercis siliquastrum, drvo koje može narasti do osam metara. Po Šimunu, po Tomi, po Judi ili po Filipu.

Dalibor nije znao odgovor pa je zatražio džoker "pola-pola". Ostali su odgovori pod B - po Tomi i C - po Judi.

Ponudivši kao konačan odgovor C - po Judi, zaradio je 1.000 eura.

'Juda je okončao svoj život samoubojstvom, objesivši se na drvo', rekao je Dalibor.

Dalibor Bilen točno je odgovorio na deveto pitanje i osvojio iznos od 2.500 eura. Svoje putovanje u kvizu nastavlja u idućoj emisiji, a na raspolaganju ima džoker "zovi" i "pitaj publiku".

'Znate li koliko je stolaca Vicko Budilica razbio ujutro i sve je platio zato jer je on skakao. Tako da molio bih lijepo, ovaj stolac inače košta 12.000 eura, samo da vas upozorim. Vi mi uplatite novce, ja ću proslijediti HTV-u', našalio se Tarik.

  • +31
Poznati na premijeri filma Tarika Filipovića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban / Pixsell