'tko želi biti milijunaš'

Tariku probleme zadala sirutka, a natjecatelju na 14. pitanju 'presudili' turovi

27.04.2023 u 21:17

Bionic
Reading

Četvrtak je rezerviran za popularni kviz 'Tko želi biti milijunaš?'. Zlatko Šaponjić koji je prošli tjedan osvojio 2500 eura, u večerašnjem izdanju nije želio riskirati te je odustao na 14. pitanju i otišao s 34.000 eura. Grgur Knezić točno je odgovorio na deseto pitanje i tako osigurao iznos drugog praga od 5000 eura, a ima i pozivnicu za iduću emisiju

Početak emisije obilježila je mrlja na sakou voditelja Tarika Filipovića, a simpatični voditelj otkrio je da mu je probleme zadala sirutka. Prvi dio emisije bio je rezerviran za Splićanina Zlatka Šaponjića koji se predstavio prošlog tjedna, a u drugom dijelu preko puta Tarika sjeo je Zagrepčanin Grgur Knezić.

Zlatko Šaponjić iz Splita, 62-godišnji građevinski inženjer koji radi kao informatičar otvorio je emisiju 10. pitanjem za prelazak drugog praga. Znao je da su Gandhi i njegovi sljedbenici 6. travnja 1930. morsku vodu prokuhavali u indijskom selu Dandiju. U ponudi su bili još odgovori crni čaj, kozje mlijeko i vino.

S lakoćom je stigao do 14. pitanja za 68.000 eura koje je glasilo: Koje su životinje daleko najzastupljenije na slikama koje su nam prapovijesni crtači ostavili u spilji Lascaux?: bizoni, jeleni, konji ili turovi. Odlučio se za jedini preostali džoker 'zovi'.

Zlatko: Žao mi je, ali bojim se da mi je preklizav teren!

Džoker nije znao odgovor sa sigurnošću, ali je pretpostavio da se radi o odgovoru pod D- turovi.

'Sjajna igra, sjajna energija, lijepo druženje sve što ja mogu poželjeti kao voditelj u emisiji vi ste mi priuštili', poručio je Tarik simpatičnom Splićaninu koji je kući otišao s iznosom od 34.000 eura. Da je odgovarao rekao bi da su jeleni, ali točan su odgovor bili konji.

Najbolji u igri 'Najbrži prst' bio je Zagrepčanin Grgur Knezić, 32-godišnji psiholog, otac dvojice dječaka.Slobodnog vremena nema puno, ali ono što ima koristi za nogomet, šah i pub kvizove po Zagrebu. Radi u struci, u ljudskim resursima u jednoj velikoj međunarodnoj firmi.

Na 10. pitanju za 5000 eura nije znao od koliko se atoma ugljika sastoje gotovo sve molekule alkohola u alkoholnim pićima. Ponuđeni su odgovori od jednog, od dva, od tri, od četiri. Pomogao mu je džoker 'zovi' - prihvatio je savjet džokera kemičara i osvojio 5000 eura. Natjecanje nastavlja u idućoj emisiji, a preostala su mu i dva džokera, 'pola-pola' i pitaj publiku.