uvijek plijeni pažnju

Nigdje bez šešira: Zrinku Cvitešić dugo nismo vidjeli, a sad se ukazala na posebnom događaju

08.12.2022 u 09:30

Bionic
Reading

U srijedu u foayeru zagrebačkog HNK održano je predstavljanje monografije o glumačkom velikanu Ivi Gregureviću. Posvećena je njegovoj karijeri, a priredio ju je Vedran Mlikota. O njegovim profesionalnim uspjesima pisali su brojni umjetnici, a i glumica Zrinka Cvitešić koja se pojavila i na promociji tog vrijednog izdanja

Monografija Ive Gregurevića koji je preminuo u siječnju 2019., nastajala je tri godine, a na nagovor i inicijativu Vedrana Mlikote, Gregurevićevog kolege i prijatelja koji mu je samo dan prije smrti, na Silvestrovo 2018. godine obećao da će prirediti monografiju kada umre, ispunio to veliko obećanje.

Na predstavljanju knjige pojavila se i Zrinka Cvitešić koju dugo nismo vidjeli u javnosti, a koja je u petom dijelu monografije 'Sjećanja prijatelja i suradnika' pisala o jednom od najvećih umjetnika na ovim prostorima. Pojavila se u crnom odijelu s kožnim reverima, a na glavu je stavila šešir koji joj je 'zaštitni znak'. Šešire nosi u raznim prigodama, ljeti i u hladnijim danima.

  • +5
Predstavljanje monografije o Ivi Gregureviću Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Glumica je izjavila da joj je uvijek glupo kad je novinari pitaju kako joj je glumiti s velikim filmskim zvijezdama.S neprežaljenim glumačkim velikanom, Ivom Gregurevićem dva mjeseca je snimala film 'Što je muškarac bez brkova', a među ostalim su skupa glumili i u filmu 'General'. Inače, zadnji put u javnosti smo je vidjeli u rujnu na crvenom tepihu polufinalnog ocjenjivanja za nagradu Emmy održanog u hotelu Palace u Dubrovniku.

  • +3
Zrinka Cvitešić Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat