JOHNNY DEPP GA ZVAO ZA SVJEDOKA

Nevoljama Jamesa Franca nikad kraja: Glumac će na sudu morati svjedočiti zbog navodne afere s Amber Heard

24.12.2021 u 23:14

Bionic
Reading

Nakon okončanja svoje pravne bitke oko optužbi za seksualno napastovanje i priznanja da je spavao sa svojim studenticama, glumac James Franco opet će morati svratiti u sudnicu, no ovoga puta kao svjedok u dugotrajnoj pravnoj borbi Johnnyja Deppa i Amber Heard

Priznanje da je spavao sa svojim studenticama i da ne bio ovisan o seksu, za 43-godišnjeg je Franca možda bilo tek zagrijavanje za priznanje koje ga čeka. Naime, nakon što položi svoju ruku na Bibliju i prisegne da će govoriti istinu, i smo istinu, glumac će morati odgovoriti na pitanja o navodnoj aferi s Amber Heard, dok je ona još bila u braku s Johnnyjem Deppom.

Kako doznaje Page Six, Franco će početkom sljedeće godine svjedočiti u tužbi za kletvu, tešku 50 milijuna dolara, koju je Depp podnio protiv bivše supruge.

Depp tuži Heard u Virginiji zbog članka kojeg je napisala u Washington Postu 2018. godine, u kojem se opisuje kao žrtva obiteljskog nasilja. Bivšeg supruga nije spomenula imenom, ali Depp tvrdi da je jasno da spominje njega kao svoga zlostavljača. Glumac negira bilo kakvo zlostavljanje.

Sudski poziv poslan od Deppa, Francu je stigao zbog nadzornih kamera koje su ga u svibnju 2016. godine snimile kako s Heard ulazi u dizalo 24 sata nakon što su se ona i Depp posvađali. Tijekom te svađe, tvrdila je Heard, od Deppa je zaradila šljivu na oku.

Osim što su snimljeni kako zajedno ulaze u dizalo, Heard i Franco su viđeni kako iz dizala zajedno i izlaze na katu penthousea u kojem su živjeli Depp i Heard.

Pravni tim Johnnyja Deppa pozvao je Franca kao svjedoka da bi ga ispitali je li s Heard razgovarao o tučnjavi ili je primijetio bilo kakve ozljede na njenom licu.

  • +10
James Franco Izvor: Profimedia / Autor: Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Žestoko sam poricao navode gospođe Heard otkako ih je prvi put iznijela u svibnju 2016. godine, kad je otišla na sud da bi dobila privremenu zabranu prilaska s naslikanim modricama, koje svjedoci i nadzorne kamere nisu uočile niti jednoga dana prethodnog tjedna. Nastavit ću ih poricati do kraja svog života. Nikad nisam zlostavljao gospođu Heard, niti bilo koju drugu ženu', navodi Depp u svojoj tužbi.

Osim što tužbom želi očistiti svoje ime i vratiti reputaciju, Depp kaže i kako želi pojasniti ženama i muškarcima čiji su životi oštećeni zlostavljanjem, da im je gospođa Heard u više navrata lagala predstavljajući se kao njihov glasnogovornik.

Pravni tim Amber Heard tvrdio je da je Franco živio u istoj zgradi otprilike u vrijeme incidenta i da su jednostavno išli zajedno dizalom. Deppovi su odvjetnici ove tvrdnje nazvali lažima.

Suđenje će početi 11. travnja 2022. godine i očekuje se da će trajati 12 dana.