NEPO DJECA

Nepotizam u Hollywoodu uzeo je maha: Naslovnica čuvenog časopisa rekla ono o čemu svi šute

23.12.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Nazivaju ih 'nepo bebama' i o njima baš svatko ima neko svoje mišljenje. I dok ih neki vole do te mjere da su opsjednuti njima, postoje i oni koji ih mrze i ne poštuju. Novinari prestižnog New York Magazinea napravili su iscrpan popis na kojem su se našli glumci, rock zvijezde, modeli, redatelji, producenti, influenceri..., a koji su i sami, slučajno ili ne, djeca glumaca, rock zvijezda, modela, redatelja, producenata, influencera...

Dakota Johnson, Maya Hawke, Zoe Kravitz, ali i mnoge druge zvijezde krase novu naslovnicu New York Magazina, no ono zbog čega su je ‘zaslužili’ i nije im pretjerano na ponos. Naime novinari prestižnog magazina napravili su poduži popis svih slavnih osoba koje možda i ne bi bile toliko slavne da prije njih tu slavu nisu postigli njihovi roditelji, bake i djedovi…

Iako se odavno govori o nepotizmu u svijetu bogatih i slavnih, sve je sada eskaliralo i stvoren je novi nadimak - ‘nepo djeca’ - a koji nije nimalo simpatičan.

Istražujući priču, novinari su razgovarali s mnogim osobama iz filmske industrije te su mnogi izrekli isto mišljenje - većina djece slavnih osoba nije uopće talentirana. ‘Netko mi je jednom rekao: ‘Trebali bismo angažirati tog i tog jer će njegovi/njezini roditelji doći na premijeru’, izjavio je jedan redatelj, dodavši da i agencije, kada šalju upute za neki film, uvijek naglase da je riječ o nečijem djetetu, što podrazumijeva da se tu osobu mora angažirati.

Na naslovnici se, među ostalim, našla Dakota Johnson, a ona, baš poput Laure Dern, Michaela Douglasa, Kate Hudson ili Gwyneth Paltrow, dolazi iz dinastije poznatih glumaca. Njezina je majka Melanie Griffith, otac joj je Don Johnson dok joj je baka Tippi Hedren, glumica iz zlatnog doba Hollywooda. Sama Dakota okrunjena je 2006. godine kao Miss Zlatnih globusa, titulom rezerviranom isključivo za kćeri poznatih faca. Smatraju li je uistinu talentiranom ili je poznata samo zbog svoje obitelji, još uvijek nije jasno, baš kao ni za Mayu Hawke, kćer bivših supružnika Ethana Hawkea i Ume Thurman.

  • +6
Chris Martin i Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Priča se da je, prije negoli je dobila priliku glumiti u seriji ‘Stranger Things’, Maya svojim glumačkim sposobnostima impresionirala redatelja Quentina Tarantina.

  • +2
Kaia Gerber i Cindy Crawford Izvor: Profimedia / Autor: Abphotographyla / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I dok su njih dvije svjesne toga da im je poznato prezime otvorilo vrata Hollywooda, i to niti najmanje ne skrivaju, Zoe Kravitz tek je nedavno priznala koliko je bila nesigurna jer je prvenstveno kći Lennyja Kravitza i Lise Bonet. S druge strane Lily-Rose Depp, kći Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis, smatra da javnost više razmišlja o tome tko su čiji roditelji nego oni koji ih angažiraju za neki posao. 'Ako je nečija majka ili otac doktor i onda to dijete postane doktor, nećete reći - doktor si samo zato što ti je mama ili tata doktor', smatra Lily-Rose.

Zoe Kravitz Izvor: Profimedia / Autor: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

No najutjecajnijom industrijom koja propagira nepotizam mnogi smatraju modni svijet, u kojem su svoje mjesto pod suncem dobile kći pokojnog Paula Walkera, Meadow, potom kći Stephena Baldwina, Hailey Bieber, kći Kris Jenner, Kendall, pokćerka Kamale Harris, Ella Emhoff, ali i kći Cindy Crawford, Kaia Gerber.

  • +2
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, popis je puno duži od imena koja smo spomenuli. Tu su i djeca Reese Witherspoon i Ryana Phillippea, Ava i Deacon, potom kćeri Brucea Willisa i Demi Moore, Rumer, Scout i Tallulah, Beckhamov sin Brooklyn…