JUGOSLaVENSKA PRINCEZA

Neočekivani kraj ljubavne priče: Kraljevski par razvodi se nakon 14 godina braka

22.04.2024 u 12:20

Bionic
Reading

Grčka kraljevska obitelj je potvrdila da se princ Nikolaos i princeza Tatiana rastaju. Ta je vijest šokirala mnoge, a posljednji put su se u javnosti pojavili prije dva mjeseca, na komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II.

'Princ Nikolaos i princeza Tatiana odlučili su raskinuti svoj brak nakon 14 zajedničkih godina. Bila je to teška odluka za oboje i oni i dalje osjećaju duboku zahvalnost, poštovanje i ljubav jedno prema drugom', navodi se u službenom priopćenju grčke kraljevske obitelji, u kojem također stoji:

'Iste vrijednosti poštovanja i razumijevanja činit će osnovu njihovog odnosa u budućnosti, njegovat će duboko i iskreno prijateljstvo. Nastavit će živjeti i raditi u Grčkoj, mjestu gdje se oboje osjećaju kao kod kuće. Obitelj će uvijek biti na njihovoj strani.'

  • +2
Princeza Tatjana i princ Nikolaos Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza od Grčke i Danske, odnosno 42-godišnja Tatjana Elinka Blatnik rođena je u Caracasu (Venezuela), gdje je njezin otac Ladislav Vladimir Blatnik, inače rođen u Sloveniji, započeo novi život preselivši se iz Kraljevine Jugoslavije. Manje je poznato to da je bio u ljubavi s čuvenom glumicom Natalie Wood, nestalom 1981. godine u Pacifiku, čija je smrt do danas velika misterija.

Majka princeze je Marie Blanche Bierlein, potomkinja Williama II., kneza Hessena. Ladislav Vladimir Blatnik umro je kada je Tatjana imala sedam godina pa je odrastala uz majku i očuha, vlasnika nekoliko financijskih kompanija u New Yorku. Završila je Aiglon College, a potom diplomirala sociologiju na Georgetown Universityju. Radila je za dizajnericu Diane von Fürstenberg.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Za grčkog princa (sina Konstantina II., koji je vladao zemljom do ukidanja monarhije 1973. godine) Tatjana se udala 2009. godine u haljini Ángela Sáncheza, venecuelskog dizajnera. Njihovo vjenčanje nazivalo se događajem godine, a okupilo je brojne članove kraljevskih obitelji Europe.

Par nije imao djece, a princeza je u medijskim istupima naglašavala da se ne osjeća kao princeza i da kraljevska obitelj nije imala utjecaj na njezin život.