PRIČLJIVA MARIE

Novi obračun danske princeze: Iz Amerike poslala jasnu poruku kraljevskoj obitelji

19.04.2024 u 22:47

Bionic
Reading

Princeza Marie i princ Joachim, mlađi brat danskog kralja Frederika, s djecom su preselili u Ameriku i to nakon što je njegova majka, bivša kraljica Margrethe, oduzela njihovim nasljednicima titule. Novi život donio je i nove izazove, no od prošlosti i bolnih odluka ne mogu pobjeći

Danska princeza Marie otkrila je u intervjuu za Washington Post kako ona i suprug, princ Joachim, nisu bili sretni zbog načina na koji su njihova djeca ostala bez titula princa i princeza. Bila je to za sve njih šokantna odluka koju je prije godinu i pol donijela Joachimova majka, bivša kraljica Margrethe.

Nakon svega, njih su dvoje odlučili s djecom preseliti u Ameriku, gdje je Joachim prihvatio posao atašea za obrambenu industriju u danskom veleposlanstvu. Novi dom stvorili su u glavnom američkom gradu, a princeza Marie sada je odlučila progovoriti o svemu što su prolazili.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Nismo bili ni najmanje sretni zbog načina na koji se sve odigralo. Bila je to obiteljska stvar. Komplicirano je sve', rekla je 48-godišnja Marie, koja s princom Joachimom ima dvoje djece, grofa Henrika (14) i groficu Athenu (12). Za nju oduzimanje titula princa i princeze nije samo trivijalna stvar, to je puno više od onoga što ljudi doživljavaju samo kao titulu.

  • +2
Danska princeza Marie Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je njezin suprug za nedavnog posjeta domovini rekao kako su 'krenuli dalje' te su sve razmirice ostavili iza sebe, potkrijepivši to zagrljajima s bratom, čini se kako njegova supruga ne može preko svega toga samo prijeći.

U prilog tome ide i činjenica da ni princeza Marie, kao ni njihova djeca, nisu prisustvovali krunidbi kralja Frederika. U Kopenhagu je bio tek princ Joachim, dok su oni ostali u Washingtonu, opravdavajući se školskim obvezama djece.