IZ INATA

Nekadašnji Vatreni nakon slavlja otkrio razloge svog uspjeha u realityju: 'Bio sam kost i koža, hodajući kostur, ali ništa me nije moglo zaustaviti'

19.07.2019 u 10:19

Bionic
Reading

O bivšem hrvatskom reprezentativcu, pobjedniku popularnog TV showa priča se danima. Giovanni Rosso koji već dulje vrijeme živi u Izraelu pričao je kako se našao u 'Survivoru', što je sve ondje morao proći, zašto više nikad neće jesti kokos te o poruci koju je htio poslati svojoj mezimici Chiari koja je s mamom u Splitu

'Sve se to odigravalo još prošle jeseni. Nazvao me čovjek s televizije i rekao da sam među onima koje bi svakako htjeli imati u ‘Survivoru’. Ma, nije mi to bilo ni na kraj pameti i samo sam se zahvalio', ispričao je Giovanni Rossoza Sportske novosti.

Čovjek mu se, kaže, uljudno zahvalio i rekao da su urednici i predvidjeli da se neće htjeti odazvati jer je kao bivši nogometaš sigurno razmažen, naviknut na vrhunske hotele, a ne na surovo preživljavanje.

'Čak je i glavni šef tog projekta rekao kako sumnja da bih tamo preživio dulje od jednog dana. E, tu su mi dirnuli žicu i samo sam poručio neka mi dostave ugovor. A tom tipu s televizije sam ponudio okladu u ručak. Moja je samo pobjeda, a sve drugo je njegovo', rekao je Rosso. Prijavio se jer je želio njima, a onda i sebi pokazati da je u stanju izdržati sve i svašta ako to doista odluči.

'Bilo je jako teško, u nekim trenucima gotovo neizdrživo, ali sport me odavno naučio disciplini, izdržljivosti i motivaciji. Dvadesetak dana jeo sam isključivo vodu i kokos, izgubio sam 18 kilograma. Bio sam kost i koža, hodajući kostur, ali ništa me nije moglo zaustaviti. Sve je to trajalo 46 dana, a odvijalo se na jednom otoku na Filipinima. Bilo nas je ukupno 18, sve redom poznate osobe u Izraelu', otkrio je sportaš koji je već nekoliko mjeseci tehnički direktor Maccabija Haife.

U životu je, napominje, najvažnije biti čovjek.

'Mislim da su ostali natjecatelji to prepoznali, da su mi najviše zbog toga dali glas. Tamo je s nama bio i jedan bilder, sjajan tip, ali naviknut na puno jela, a mi smo dobivali nešto riže svaki dan. Kako sam vidio da je on potpuno klonuo, tako sam svoju rižu iz dana u dan davao njemu, a sebe sam hranio kokosom. Ma, nema šanse da do kraja života više kokos stavim u usta', ističe.

Bilo mu je važno. poručio je da njegova djeca Vito i Chiara vide da se radom i upornošću sve prepreke u životu mogu pobijediti. 'Nadam se da će im sport biti životni odabir. Vito već ima rezultate, on je lud za boksom i kadetski je reprezentativac. Chiara ulazi u svijet tenisa pa ćemo vidjeti... Tek joj je sedam godina, s mamom je, lijepo joj je', kaže Giovanni Rosso koji je Chiaru dobio iz veze sa novinarkom HTV-a Mirtom Šurjak.