Katie Piper - Lijepa

Nekadašnji fotomodel kojoj je bivši dečko unakazio lice objavljuje autobiografiju

11.07.2022 u 13:53

Bionic
Reading

U potresnoj autobiografiji, pod nazivom Lijepa, Katie Piper, nekadašnji fotomodel, opisala je kako se izvukla iz pakla nakon što joj je bivši dečko prije 14 godina unakazio lice do te mjere da je jedva preživjela, a ostala je slijepa na jedno oko

Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja.

Kad je Katie Piper imala 24 godine, život joj je bio gotovo savršen. Mlada i lijepa, bila je na putu ispunjenja svog sna da postane model. Zatim je upoznala Daniela Lyncha na Facebooku i njezin se svijet ubrzo pretvorio u noćnu moru. Nakon što ju je novi dečko držao u zatočeništvu i nemilosrdno silovao, Katie je bila izložena strašnom napadu kiselinom. Za nekoliko sekundi ova oštroumna i živahna djevojka mogla je osjetiti kako se njezin izgled i život koji je voljela doslovno tope. Ovo je dirljiva i istinita priča o tome kako su jednoj mladoj ženi okrutno oduzeti um, tijelo i duh te kako je svojom borbom da vrati izgubljeno nadahnula milijune ljudi.

Nakon teškog napada Katie je podvrgnuta više od četiristo operacijskih zahvata na licu, vratu i prsima, čemu duguje današnji izgled.

Nakon napada Katie se povukla iz javnosti, ali se ipak odlučila vratiti kako bi povećala svijest o žrtvama opeklina. Dokumentarni film o njezinoj nesreći My Beautiful Face (2009.) pogledalo je više od tri i pol milijuna ljudi i prikazan je u više od petnaest zemalja.

Katie je osnovala dobrotvornu organizaciju Katie Piper Foundation kako bi pomogla ljudima koji žive s opeklinama i ožiljcima, a za svoj dobrotvorni rad dobila je brojne nagrade i priznanja, uključujući prestižnu nagradu Woman of the Year. Trenutno je voditeljica emisije na BBC1, a često gostuje na ITV-u i Channelu 4. Autorica je više bestselera, a aktivna je i na društvenim mrežama.