NOVI IZAZOV

Nekadašnja manekenka i voditeljica Tihana Zrnić okrenula je novu stranicu u životu i postala sportska komentatorica: 'Grigor Dimitrov je moja tiha patnja. Volim sve što ima veze s njim'

17.01.2021 u 18:00

Bionic
Reading

Skromnu i samozatajnu ljepoticu javnost je upoznala prije 21 godinu, kada je osvojila titulu Miss Zagreba, a potom je bila druga pratilja na izboru za Miss Hrvatske. Nakon uspjeha na izborima ljepote Tihana Zrnić postala je i voditeljica, a zbog svog šarma i spontanosti ubrzo je osvojila simpatije gledatelja. Nakratko je ostavila televiziju da bi se posvetila dnevnom iznajmljivanju, a sada je publika ponovo može pratiti na malim ekranima i to kao sportsku komentatoricu. U tome se snašla kao riba u vodi jer je, kaže, sportski tip, a voli i strastveno prati tenis. Kako je došlo do tog njezinog novog angažmana, ispričala je za tportal

Osim poslovnih uspjeha, sestra nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Vedrana Zrnića u fokusu medija bila je i zbog braka sa sada bivšim suprugom Tomislavom Ivkovićem. Razveli se u tišini, a javnost je za to doznala tek godinama kasnije. Roditelji su dviju djevojčica, oko čijeg su odgoja i brige složni i jedinstveni. Na temu rastave ranije je komentirala da je to kao osobni bankrot, da samo hrabri ustaju iz pepela te da nema dobitka bez poraza. Sada je pred njom novi poslovni izazov, naime bivša manekenka i voditeljica okušala se kao jedna od rijetkih sportskih komentatorica kod nas. Samozatajna brineta odnedavno na SportKlubu komentira teniske mečeve, a ponovo je dokazala da je više od lijepog lica.

Kako je došlo do vašeg novog angažmana i povratka na televiziju u sasvim drugačijoj ulozi?

Budući da su svi znali da sam teniska enciklopedija i da gledam tenis po pet, šest sati dnevno, moji stari prijatelji s televizije pustili su glas i tada je uslijedio poziv SportKluba.

Tenis je vaša dugogodišnja ljubav. Izjavili ste da ste fanatik i pratite apsolutno sve na tu temu, sve muške i ženske svjetske turnire. Kako se pripremate za posao?

Tenis je moja ljubav od ranih tinejdžerskih dana. Moja starija kći aktivna je tenisačica koja se okreće profesionalnom bavljenju tenisom, tako da i uz nju upoznajem sve čari toga sporta. Puno je turnira, mečeva, lijepih iskustava, gradova, putovanja iza nas. Pratim sve muške i ženske turnire tijekom kalendarske godine. Za komentiranje se pripremam uz sve moguće izvore informiranja, kojih danas na sreću ima jako puno. Samo treba probrati najvažnije press materijale. Snimamo i tematske emisije prije svih velikih svjetskih teniskih događanja.

Susrećete li se s predrasudama kolega?

Moja redakcija je totalno muška. Sve mladi sportski zanesenjaci koji su me lijepo i bez predrasuda primili te mi pomogli oko svega, tako da sam i sama iznenađena toliko pozitivnim dočekom i lijepom dobrodošlicom.

Je li vam teže raditi taj posao jer ste žena, pogotovo zato što kod nas nema žena koje se bave time?

Uopće nisam osjetila da me netko drugačije gleda kao ženu u tom poslu. Kažem da sam se i sama iznenadila time kako je sve opušteno. Osjećam se kao princeza u toj redakciji jer što god da trebam, dobijem kavalirsku pomoć, a nikakvih predrasuda nema ni u jednom trenutku. Osoba sam koja se brzo prilagođava novoj okolini, tako da mi to nije nikakav problem kroz smijeh i šalu. Malo ironije na svoj račun i odmah je lakše! Nije mi teško raditi ovaj posao jer poznajem materiju, imam televizijskog iskustva i kada se to poveže, onda samo morate poloviti neke nove tehničke stvari. Malo mi je bilo teže nekoliko puta, a onda sam se opustila, glas je krenuo i probudio se teniski žar u komentiranju.

Tko su vam uzori u sportskom komentiranju?

Budući da doma puno gledamo tenis, on je naša svakodnevica. Već smo raspoznavali sve glasove komentatora. Baš ti dečki, Goran Stojanović, Tomislav Trtanj, Petar Čondić i Ivan Hodoba, dečki koji odrade po 400 prijenosa godišnje, nositelji su teniske priče na SportKlubu. Oni su mi najviše pomogli da polovim sve konce, sve bitno na početku.

Što kažu vaši bližnji, tko vas je poticao da se odvažite i krenete s komentiranjem? Tko je vaš najstroži kritičar?

Sama sam u nekoliko dana odlučila da želim to probati, ionako po pet, šest sati dnevno pratim mečeve ispred televizije. Moje kćeri su mi najveći kritičari, tko drugi? U početku su bile iznenađene, a kasnije su rekle samo: 'Bravo, mama!'

  • +8
Tihana Zrnić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Je li vam i dalje želja upoznati Grigora Dimitrova?

Grigor Dimitrov je moja tiha patnja. Volim sve što ima veze s njim, osim djevojke s kojom je trenutno. (smijeh)

Kako danas gledate na vrijeme kad ste bili Miss Zagreba, a onda se natjecali za Miss Hrvatske i bili druga pratilja?

Kada se prisjetim toga da sam bila Miss prije dvadeset godina, kao da govorimo o nekom drugom životu. Drago mi je da moje kćeri nisu u tome. Da imam još jednu mladost, bila bih sportašica, definitivno.

Vaše kćeri Luna i Leni aktivne su sportašice. Kako se nosite s 'čarima' puberteta?

Pubertet je u sportu nekako lakši. Luna je 15-godišnjakinja tenisačica, a Leni 13-godišnjakinja odbojkašica. Kad nisam na tenisu, onda sam na odbojci. Cure su žive, vesele, samostalne, okreću očima, lupaju vratima, ali dan po dan, pa će i to proći. Uglavnom, gledamo se preko nišana. (smijeh)

Kako izgleda vaše vrijeme kad ne radite, kako se opuštate, odmarate?

Opuštam se uz tenis s prijateljima i čašom piva nakon posla. Gledam puno serija, trčim i šetam svoju ljubimicu, boksericu Šapu.

Što si priželjkujete u 2021.? Kakvi su vam privatni i poslovni planovi?

Nisam žena od planova. Osim jednog koji vrijedi zauvijek - upoznati Grigora Dimitrova. (smijeh)