MOLLY RINGWALD

Nekada je bila glavna zvijezda romantičnih komedija, a evo gdje je holivudska miljenica danas

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 11.09.2018 06:49
  • Objavljeno 11.09.2018 u 06:49
Molly Ringwald

Molly Ringwald

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mnogi zaljubljenici u romantične komedije na sam spomen imena glumice Molly Ringwald postanu nostalgični, prisjećajući se nekih od najvećih hitova uz koje su odrastale mnoge generacije 80-ih godina. Nekada glavni lik u romantičnim komedijama i dalje glumi, no s godinama se promijenio njezin angažman - režiseri je više ne uzimaju za uloge djevojke glavnog glumca, već za onu brižne majke

Rijetki su oni koji su imali priliku odrastati 80-ih godina, a da se ne sjećaju slatkice Molly Ringwald iz hitova poput 'Lijepa u ružičastom' ili 'Klub ranoranilaca'. Crvenokosa Molly i dalje glumi u Hollywoodu, no redatelji joj više ne daju uloge glavnih glumica, već one majki.

A zašto su je godinama svi obožavali? Pa vjerojatno zato što je svojim stavom jasno pokazivala ono što su mnoge djevojke njezinih godina diljem svijeta željele biti. Zahvaljujući svojim glumačkim sposobnostima lako se uživjela u ulogu snobice Claire u 'The Breakfast Clubu', zaboravljive Samanthe u 'Šesnaest svijeća' ili Andie, djevojke koja ne pripada nigdje, u 'Lijepa u ružičastom'.

  • +14
  • +11

Molly Ringwald

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zbog svega toga nije joj bilo teško postati idolom cijele generacije, a ona je uvijek isticala kako se trudi biti pozitivan primjer svojim obožavateljima.

U travnju 2010. godine, u jednom od mnogobrojnih intervjua kada je predstavljala film 'For Keeps', u kojem je glumila trudnu tinejdžerku, Molly je rekla: 'Nisam željela poslati krivu poruku tinejdžerima. Na neki način imala sam odgovornost jer sam bila jako poznata te sam zbog toga mnogima bila uzor. Nisam željela snimiti film koji će nositi poruku da je lako u tinejdžerskim godinama ostati trudan i roditi bebu.'

Kako je odrastala, sve je, naravno, manje dobivala uloge tinejdžerica, a sve veće uloge dolazile su na vrata. Ipak, umjesto da ih prihvati, Molly je odlučila ispuniti svoj san - odselila se u Pariz, u koji je bila zaljubljena. Tamo je snimila nekoliko filmova, ali se i svim silama trudila da uspije i kao glumica na drugim jezicima. U tome joj je zasigurno pomagala činjenica da je znala francuski jer je u Los Angelesu pohađala srednju školu na tome jeziku.

'Naravno da život u Parizu donosi svoje probleme, no oni su ništa prema onima u Los Angelesu. Biti celebrity u Los Angelesu može itekako loše utjecati na vaš život', rekla je za L.A. Times.

Molly Ringwald u filmu 'Šesnaest svijeća'

Izvor: Društvene mreže

S vremenom, točnije s godinama, promijenili su joj se i glumački angažmani, a dobila je i svoju prvu ulogu majke. U filmu 'The Secret Life of the American Teenager' glumila je tako mamu glumice Shailene Woodley.

Molly Ringwald u filmu 'Lijepa u ružičastom'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Osim što je glumica, Molly je pokazala da je itekako dobra s riječima. Njezini tekstovi objavljivani su u New York Timesu, kao i The New Yorkeru, za koji je napisala esej u kojem je opisala svoje iskustvo s moćnicima u Hollywoodu. Završila ga je riječima: 'Nadam se da mlade žene jednog dana više neće morati truditi se dvostruko više za manje novca i poštovanja, s minimalno odjeće na sebi i u štiklama. Vrijeme je stiglo.'

Molly Ringwald u filmu 'The Kissing Booth'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!