PAULINA PORIZKOVA

Nekad je žarila i palila modnim pistama, a sada se u 54. godini života skinula u toples i pokazala zanosnu figuru

31.01.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Zajedno s Naomi Campbell, Claudijom Schiffer, Cindy Crawford i Lindom Evangelistom, svoju je manekensku karijeru 90-ih započela i Čehinja Paulina Porizkova. Od mode se još uvijek nije oprostila, a sada će se, nakon gotovo 30 godina od prve naslovnice, ponovno pojaviti na coveru Sports Illustrated Swimsuit magazina, no, ovoga puta odjevena tek u minijaturne tange. Svi se slažu, 53-godišnjakinja nikada nije izgledala bolje

Prvi se puta na duplerici časopisa Sports Illustrated Swimsuit pojavila prije 36 godina, da bi prvu naslovnicu spomenutog izdanja 'zaslužila' nekoliko godina kasnije. Danas, u 54. godini života, i nakon brojnih naslovnica Sports Illustrated Swimsuita, za koji je prošle godine pozirala i u potpunosti gola, jedna od najljepših Čehinja, Paulina Porizkova krasit će novi broj, ovoga puta samo u mijaturnim tangama

O svojem najnovijem pothvatu 53-godišnja Paulina Porizkova progovorila je za People, otkrivši kako je bilo vratiti se nakon godina izbivanja raditi ono što najbolje zna - pozirati pred fotografom. Samo jedan pogled na objavljene snimke sa snimanja odaju da Paulina nije zaboravila apsolutno ništa, a iz njezinih poziranja puno bi mogle naučiti neke nove generacije manekenki.

'Prva reakcija, kada su me pitali da se 'vratim' na stranice SI Swimsuit izdanja bila je kako je odlična ideja staviti ženu mojih godina, kao jednu od mnogih 'cura'. Druga pomisao bila je, sr..e, to znači da ću morati pozirati u bikiniju s hrpom 20-godišnjakinja, što je bilo i uzbudljivo, ali i uznemirujuće. Iako smatram da su žene koje stare i dalje seksi i prelijepe, ne osjećam se uvijek tako. No, odbiti takvu ponudu nije dolazilo u obzir. Mogla sam se jedino nadati da fotograf zna raditi sa svjetlom. Počašćena sam što su odabrali upravo mene da 'razbijem' te barijere', otkrila je Paulina Porizkova.

Zanimljivo je kako je na ovom snimanju lijepa 53-godišnjakinja nosila identične bikinije i kupaće kostime kakve je nosila i prije 30 godina, a za jednu fotografiju pozirala je u toplesu, odjevena tek u minijaturne tanga gaćice, sa šeširom u rukama. No, to je ništa u usporedbi s prošlogodišnjim snimanjem za isti časopis, kada je odbacila apsolutno sve krpice sa sebe i pozirala naga.

  • +13
Paulina Porizkova Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Snimanje u bikiniju puno je teže i kompleksnije za ženu koja će uskoro napuniti 54. godine, i koja je već primila poruke društva da je njezinoj seksualnosti i senzualnosti istekao rok. Mislim da treba nevjerojatna hrabrost za ženu od 50 i nešto godina da stane pred fotoobjektiv sa celulitom, borama i strijama i dalje pozirati kao da zaslužuje da ju se pogleda, da bude poželjna. Bila sam počašćena time, ali i potpuno zastrašena.'

Njezino prvo snimanje za gore spomenuti časopis odigralo se 1983. godine na Jamajci, u doba kada je imala tek 17 godina i živjela je u Parizu. Modna agencija 'sredila' joj je angažman, a ona je isprva to željela odbiti, misleći da je riječ o sportskom časopisu. Naime, kako kaže, mrzila je sport i nije željela snimati sportske kataloge.

Bivša urednica Sports Illustrated Swimsuita, Jule Cambell uvelike je riskirala angažirajući bez da ju je ikada prije vidjela, a, kako se prisjetila sama Porizkova, kada je izašla iz aviona odjevena u majicu prostačkim natpisom, Cambell je umalo imala srčani udar. Ipak, njezin strah na kraju se pokazao uzaludnim, a Paulina Porizkova nakon toga se nebrojeno puta pojavila na naslovnici čuvenog časopisa.