PAULINA PORIZKOVA

'Kad vam se cijeli život vrti oko toga da dobro izgledate, starenje nije nimalo ugodno'

11.10.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Lijepa Čehinja Paulina Porizkova, top model koja je u 80-ima žarira i palila modnim pistama i naslovnicama prestižnim magazina poput Voguea ili Sports Illustrateda, fantastično izgleda i u 50-ima, mada priznaje kako starenje pred očima javnosti nije nimalo ugodno

Paulina koja je odrasla u Švedskoj i danas sa 53 godine sjajno izgleda te se može pohvaliti nevjerojatnom linijom i mladolikim licem.

Ova plavooka ljepotica je 1984. godine postala je prva žena iz središnje Europe koja se našla na naslovnici Sports Illustrated izdanja za kupaće kostime.

Lijepa Čehinja koja plijeni svojom prirodnom ljepotom i šarmom djevojke iz susjedstva u nedavnom je intervjuu otkrila kako joj nije zabavno javno stariti.

'Kad vam je životni poziv da morate izgledati jako dobro, javno starenje je užasno', priznaje Paulina za kojom su u 80-ima uzdisali mnogi muškarci.

  • +13
Paulina Porizkova Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Čehinja nježnih crta lica i savršenih proporcija bila je uzor mnogim djevojkama, otkrila je kako nije koristila nikad botox.

Svoju ljepotu, kako kaže, održava tzv. ultraterapijom, neinvazivnom tehnikom koja koristi ultrasonične zrake kako bi potaknula regeneraciju stanica kože.

'Sviđa mi se kad žene priznaju da su nešto radile na sebi, a ne kad pričaju kako je njihov dobar izgled rezultat vježbanja joge i pijenja puno vode, što naravno nije točno. S druge strane mi manekenke promoviramo ženstvenost i kad netko poriče kako nije bio na estetskim operacijama, laže i mladim djevojkama kojima smo uzor. To nije u redu', kaže Paulina koja se kasnije okušala i kao glumica.

U svakom slučaju, dodaje, nije se lako nositi s kritikama na račun starenja.

'Ne želim ratovati sa svojim izgledom i pokušavati izgledati 20 godina mlađe. Moj život se stalno vrtio samo oko ljepote. Stalno se borim s time i iznova si govorim: 'Hajde, ljepota nije toliko važna! Više se usredotoči na ono što možeš!', objasnila je Paulina.

Kaže kako je poziv modela vrlo naporan.

'To je posao s punim radnim vremenom. Osim toga, stalno morate brinuti o izgledu što je naporno. Ponekad se osjećam razapeta između toga što želim biti lijepa i ne želim izgledati staro', rekla je Paulina koja je u braku s glazbenikom Ricom Ocasekom iz The Cars dobila dvoje djece. Par je od 2016. u postupku razvoda premda su još uvijek u odličnim odnosima pa čak još uvijek žive u istoj kući.

'Nas dvoje smo bili u braku 28 godina, no već dugo to nije bio pravi brak. Još uvijek živimo u istoj kući, a tako će ostati dok ne prodamo kuću', rekla je Paulina koja se kao dijete s roditeljima kao političkim izbjeglicama preselila u Švedsku.