PULA FILM FESTIVAL

Nataša Janjić, Goran Višnjić, Rene Bitorajac i Goran Navojec dobro raspoloženi najavili večerašnju premijeru filma 'General'

13.07.2019 u 14:18

Bionic
Reading

Dugoočekivanu premijeru filma 'General' Antuna Vrdoljaka, najavili su u Puli na konferenciji za novinare, dobro raspoloženi glavni akteri Rene Bitorajac, Goran Navojec, Nataša Janjić i Goran Višnjić

Film Antuna Vrdoljaka 'General' koji je nakon dugo vremena okupio na setu sjajna imena hrvatskog glumišta, bit će premijerno prikazan večeras na otvaranju 66. filmskom festivala u Puli.

Sjajno raspoloženje, sunčano i ugodno vrijeme, odabrano glumačko društvo i nestrpljiva publika ono su što najbolje opisuje trenutnu situaciju u Puli.

  • +29
Konferencija ekipe filma General koji večeras svečano otvara 66. Pulski filmski festival Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Istarski grad vrvi poznatima, a glavni akteri filma koji je dobio čast da otvori ovogodišnji festival okupili su se na konferenciji za medije.

Glumica Nataša Janjić nije skrivala ponos okružena muškim kolegama u dugoj ljetnoj narančastoj haljini. Veselje i radost vidljivi su i na licima glavnog glumca Gorana Višnjića koji je prije nekoliko dana doletio iz Amerike, kao i na nerazdvojnim Reneu Bitorajcu i Goranu Navojcu.

Goran Višnjić izjavio je da je uloga generala Ante Gotovine bila vrlo kompleksna te nosi veliku odgovornost no dodao je da je sve sjelo na svoje mjesto u trenutku kad je počelo snimanje. 'Vi ste tu vidjeli 2,5 sata filma, a mi smo snimali 4 mjeseca, osam epizoda serije, mnogo materijala koji će se tek vidjeti na HTV-u', izjavio je.

Antun Vrdoljak, redatelj filma, dobitnih Zlatnih Arena, rekao je da je navikao da njegove filmove prate ili afere ili se pokaže da je film jako dobar. No, istaknuo je da će o tome publika odlučiti. 'Ja ovaj film najradije ne bih dao nigdje drugdje, nego na prikazivanje u Arenu. Kad se Goranov lik pojavi na velikom platnu, to je dovoljno', izjavio je dodavši kako njegove filmove uvijek rade dobri glumci.