ubo ga nožem u srce

Nikola Gusić Janjić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva pripadnika Torcide

10.05.2019 u 13:14

Bionic
Reading

Zbog ubojstva pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića u petak je na splitskom Županijskom sudu na 12 godina zatvora nepravomoćno osuđen Nikola Gusić Janjić

Presudu je donijelo tročlano sudsko vijeće kojim predsjedava sudac Vladimir Živaljić, a u vrijeme njene objave pred zgradom suda okupila se skupina članova Torcide.

Blaževićevo ubojstvo dogodilo se 11. kolovoza 2017. godine u 4.10 sati ispred kafića Reket u Stobreču kada ga je Gusić Janjić nožem uboo u prsa, a iako je ozlijeđeni mladić hitno prebačen u splitsku bolnicu uskoro je preminuo.

Nakon ubojstva Gusić Janjić se skrivao 40 dana nakon čega se predao policiji, a radi sigurnosti nije pritvoren u splitskom zatvoru na Bilicama već u Šibeniku.

Suđenje Gusiću Janjiću je započelo u rujnu prošle godine kada je na sudu rekao kako mu je žao za to što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim.

U četvrtak su održane završne riječi tijekom kojih je majka ubijenog Blaževića kazala da je Gusić Janjić uništio živote njihovoj obitelji, da njenom sinu nije dao šansu jer ga je uboo u srce te je zatražila maksimalnu kaznu za optuženog.