POLICIJA OTKRILA NOVE DETALJE

Natalie Wood umrla je pod sumnjivim okolnostima, a osumnjičeni Wagner odbija razgovarati s policijom

06.02.2018 u 14:15

Bionic
Reading

Časnik policijske uprave u Los Angelesu John Corina izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako priča Roberta Wagnera o slijedu događaja u noći kad je preminula njegova supruga Natalie Wood ne drži vodu. Smrt glumice za policiju više nije okarakteriziran kao nesretan slučaj, već kako smrt pod sumnjivim okolnostima, a iako o tome žele razgovarati s Wagnerom, koji još nije službeno optužen, on je to nekoliko puta odbio

Corina je otkrio kako su se nakon konferencije za medije održane 2011. godine pojavili novi svjedoci koji su pomogli stvoriti 'razumljiviji vremenski okvir' od vremena kada je pod nerazjašnjenim okolnostima 1991. glumica skončala život utapanjem te da se slučaj njezine smrti sad vodi 'pod sumnjivim okolnostima'.

'Identificirali smo svjedoke koji nikad prije nisu iznijeli svoju priču koja bi nam pomogla stvoriti vremenski slijed događaja onoga što se zbilo tog vikenda', kazao je Corina i otkrio kako je ispitano više od 100 ljudi.

Kako javlja Fox News, Corina je izjavio kako postoji više svjedoka koji su čuli svađu na krmi broda.

'Bilo je vrlo intenzivno i prilično gadno pa je kapetan broda Dennis Davern otišao provjeriti što se događa jer je posumnjao da se radi o napadu. Robert Wagner rekao mu je da ode, a nakon toga se sve stišalo', prepričao je iskaz svjedoka Corina dodajući kako je Davern tvrdio da je Wagner izgledao toliko ljut da se on uplašio i za svoju sigurnost.

Na konferenciji je jasno dano do znanja da iako je Wagner i dalje osoba od posebnog interesa, protiv njega nije podignuta optužnica te da se vodi istraga o smrti pod sumnjivim okolnostima, a ne istraga ubojstva.

Wagnerov iskaz sigurno bi pomogao rasvijetliti što se te noći uistinu dogodilo, a iako su ga nekoliko puta kontaktirali, Wagner nije želio razgovarati s policijom.

Corina je na konferenciji potvrdio kako su na tijelu Natelie Wood pronađene modrice koje je vjerojatno prouzročila neka druga osoba.

O kome je točno riječ nije mogao reći, ali je kazao kako je Wagner posljednji Wood vidio živu.

'Istraživanje slučaja proteklih šest godina rezultiralo je time da je Wagner sada osoba od posebnog interesa, jer sada znamo da je on posljednja osoba koja je bila s Natalie prije nego je nestala', kazao je Corina.

Glumica Natalie Wood je u noći nestanka plovila na obiteljskoj jahti Splendor sa suprugom Wagnerom, kapetanom Davernom i svojim prijateljem, glumcem Christopherom Walkenom.

  • +17
Natalie Wood i Robert Wagner Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ekipa dokumentarca '48 Hours', koja se bavila ovim slučajem, kazali su da je jedan od svjedoka opisao kako je te noći čuo vrisku i zvukove razbijanja koji su dolazili iz kabine Wood i Wagenra, dok su drugi svjedoci kazali kako su vidjeli svađu muškarca i žene na krmi jahte.

Glasnogovornik 87-godišnjeg Wagnera odbio je za Fox News komentirati slučaj.

Wood i Wagner počeli su se viđati kada je njoj bilo 18, a njemu 26 godina. Vjenčali su se u prosincu 1957. godine, razveli u travnju 1962. i ponovno oženili 1972. godine.

Mlađa sestra Natalie Wood, Lana, kazala je za Fox News nakon konferencije kako se nada da će slučaj konačno biti zaključen.

'Vrlo teško to proživljavam i ne znam što bih trenutno mislila. Sve ove godine jasno sam davala do znanja što ja mislim kako je skončala te noći. Što ja mislim da se dogodilo? Uništeni su mnogi životi, to je ono što ja mislim da se dogodilo. Sve moje sumnje sada su potvrđene', navodi u pisanom priopćenju Fox Newsu Lana i zaključuje: 'U pronalaženju istine, ovo je svakako korak u pravom smjeru'.