NAKON 30 GODINA

Policija ponovno otvara istragu o smrti Natalie Wood

18.11.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Ponovno je otvorena istraga o smrti Natalie Wood, velike filmske zvijezde koja je preminula 1981. godine od posljedica utapanja kod otoka Catalina u Kaliforniji. No ovog se puta, trideset godina nakon nesreće, ovaj slučaj otvara kao istraga ubojstva, piše TMZ pozivajući se na policijske izvore

Slavna je glumica bila na jahti sa suprugom Robertom Wagnerom i kolegom Christopherom Walkenom na Dan zahvalnosti. Na jahti Splendour (nazvanoj po njezinom filmu 'Sjaj u travi') također je bio skiper Dennis Davern koji je za Wagnerovu obitelj radio godinama.

James Dean i Natalie Wood u filmu 'Buntovnik bez razloga'

Službena je verzija glasila da je Wood, koja je glumila u to vrijeme s Walkenom na filmu, pokušala osigurati gumenjak na brodu te da je pritom pala u more. Kada joj je tijelo pronađeno, nosila je jaknu preko spavaćice. Wood je bila poznata i po ozbiljnom strahu od vode, ističe stranica TMZ.

Žena s obližnje jahte tvrdila je da je čula vapaje žene za pomoć oko ponoći, a glasine su govorile da su se u to vrijeme pijani Wagner i Walken svađali i tukli na brodu.

Wagner je kasnije tvrdio da su se tukli zbog Natalie jer je Walken tražio da se fokusira na glumačku karijeru, a ne na obitelj, što je njezinog muža uzrujalo. Policija je njezinu smrt nazvala nesretnim slučajem, navodeći kako je Wood bila pijana jer je popila 'sedam ili osam čaša vina', ali sad kad su se pojavile nove informacije, istraga je ponovno otvorena. Najvažniji je izvor knjiga koju je napisao kapetan broda na kojem je Natalie Wood provela posljednje minute.

Stranica TMZ saznala je kako je koautorica knjige Marti Rulli posljednjih nekoliko mjeseci u stalnom kontaktu s policijom. Ona je istražiteljima dala dokumente koji potkrepljuju navode u njezinoj knjizi. U knjizi 'Zbogom Natalie, zbogom sjaju' Rulli i kapetan jahte Dennis Davern pišu o noći kad se Natalie utopila. Tvrde da je prije nego što je Natalie nestala s broda pila sa suprugom Robertom Wagnerom i glumcem Christopherom Walkenom.

Prema navodima u knjizi, Wagner se razbjesnio kad su Wood i Walken počeli razgovarati, razbio je bocu vina, izvikao se na Walkena: 'Što želiš učiniti?! J****i se s mojom ženom? Je li to želite?' U tom se trenutku Walken vratio u svoju kabinu, a Natalie i Robert otišli su u svoje prostorije. Kapetan tvrdi da je čuo glasnu svađu para, udarce, nakon kojih je nastupila tišina.

Nedugo nakon toga, kapetan je otišao na palubu i tada ga je Wagner obavijestio da je Natalie nestala. Knjiga tvrdi da je Wagner odbio dopustiti kapetanu da pozove Obalnu stražu.

Wood je imala 43 godine kad je stradala, a sahranjena je na groblju Westwood Village Memorial Park. Na njezinom ispraćaju bile su  tadašnje najveće zvijezde Frank Sinatra, Liz Taylor, Fred Astaire, Gregory Peck i sir Laurence Olivier. Rodila se kao dijete ruskih imigranata i zvala se Nataša Gurdin. Već sa 17 godina imala je ozbiljnu filmografiju iza sebe, a glumila je u 'Buntovniku s razlogom', 'Sjaju u travi', 'Tragačima', 'Ljubavi s potpunim strancem' i 'Priči sa zapadne strane'. Osvojila je tri Zlatna globusa, a tri je puta bila nominirana za Oscara.

Policija će o istrazi smrti Natalie Wood danas održati konferenciju za novinare, javlja TMZ.