ZBOG UPORNE SESTRE

Nakon 37 godina Robert Wagner osumnjičen za smrt Natalie Wood

02.02.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Da je pravda spora, ali dostižna, moglo bi se reći u slučaju slavne holivudske glumice: 37 godina od tragične smrti njezin je slučaj policija Los Angelesa ponovno aktivirala i okarakterizirala ga kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni njezin je tadašnji suprug, glumac Robert Wagner

Nakon 37 godina, koliko je prošlo od tragične smrti slavne glumice Natalie Wood, policijska uprava Los Angelesa taj je slučaj ponovno izvukla s dna ladice te se sada vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima jer su se pojavili novi svjedoci. Glavni osumnjičeni je njezin suprug, glumac Robert Wagner, a sve nakon novog dokumentarnog filma '48 Hours' o njezinoj smrti koji je emitirao CBS News.

48 Hours 'Natalie Wood: Death in Dark Water' preview Autor: Youtube

Natalie Woods nestala je nakon što je noć provela na jahti sa suprugom i prijateljem Christopherom Walkenom ispijajući pića. Njezino tijelo pronađeno je kasnije u moru, a cijeli događaj ocijenjen je nesretnim slučajem. Aktualiziran je ponovno 2011. godine, no ubrzo je pao u zaborav. Sve do sada, kada su se pojavili novi svjedoci s tvrdnjama kako su te noći čuli vikanje i zvukove lomljenja s jahte. Osim toga, potvrdili su kako su vidjeli muškarca i ženu kako se svađaju na brodu.

'Posljednjih šest godina istraživali smo slučaj i sada je u prvom planu njezin suprug. On je bio posljednja osoba s kojom je Natalie viđena prije negoli je nestala', rekao je poručnik John Corina.

Robert Wagner, koji danas ima 87 godina te je oženjen glumicom Jill St. John, napokon je tako postao glavni osumnjičeni.

Smrt koja je potresla Hollywood dogodila se u studenom 1981. godine kod otoka Catalina u južnoj Kaliforniji. Na jahti su bili Natalie Wood, Robert Wagner i Christopher Walken, a nakon ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, u koju se potom umiješala i Natalie. Walken se kasnije izuzeo iz svađe i otišao spavati, a kapetan broda je pojačao glazbu ne želeći sudjelovati u tome i nakon svega svi su tvrdili kako ništa nisu čuli ni vidjeli. Do danas Walken u javnosti nije želio govoriti o tom događaju.

Godine 2013. sestra Natalie Wood, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Wagner gurnuo Natalie preko ruba palube te da joj je odbio pomoći da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, no glumac je bio odlučan u naumu da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju. Tijelo glumice, koja je u trenutku smrti imala tek 43 godine, nađeno je kako pluta u vodi te je bila tek u spavaćici.

  • +17
Natalie Wood i Robert Wagner Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Wagner je tvrdio kako je sve bio nesretni slučaj te da je Natalie, nakon što je prisustvovala svađi između njega i Walkena, odlučila u pomoćnom čamcu napustiti brod. Isto tako rekao je kako ju je posljednji put vidio dok je 'popravljala kosu' u kupaonici, a da je on potom otišao u krevet i ništa nije vidio. Policijski službenici njegovu su verziju prihvatili i smrt proglasili nesretnim slučajem.

No njezina sestra nije željela tako lako odustati, stoga je 2011. godine tražila da se ponovno otvori slučaj, a dobila je podršku i kapetana broda Dennisa Daverna, koji je odjednom promijenio priču i rekao da je lagao u svom iskazu. Iako nije doslovno prozvao Wagnera, detektivi su uvjereni da zna puno više nego što želi reći.

Detektiv Ralph Hernandez otkrio je kako je Wood, kada su njezino tijelo izvukli na obalu, izgledala kao žrtva napada i bila prepuna modrica. Njezina sestra od početka nije bila uvjerena u Wagnerov iskaz, znajući da Natalie nikada ne bi otišla na obalu odjevena samo u spavaćicu. Poznato je bilo i to da je lijepa glumica imala nevjerojatan strah od vode, koji joj je kao djevojčici usadila majka, nakon što joj je gatara prorekla smrt utapanjem.

The perfect New Year’s moment ❤️⠀

Objavu dijeli Natalie Wood (@nataliewood)

'Nakon 35 godina imam osjećaj da smo jako blizu da napokon doznamo što se točno dogodilo mojoj sestri, no ured glavnog tužitelja odbija podignuti optužnicu protiv Roberta Wagnera - čovjeka kojeg smatram glavnim i odgovornim za njezinu smrt. Neću stati dok pravda ne bude zadovoljena', rekla je Lana prije dvije godine.

#beauty #nataliewood

Objavu dijeli Natalie Wood (@nataliewood)

U memoarima koje je objavio 2009. godine Wagner je i dalje tvrdio kako nije kriv za smrt 'voljene supruge'. 'Naravno da se krivim zbog svega. Da nisam otišao spavati, možda bih mogao nešto napraviti i spasiti je. No nisam. Napravio bih sve u životu da sam ju mogao zaštititi. Izgubio sam ženu koju sam volio cijelim svojim srcem i nikada se neću pomiriti s time.'