ZANIMLJIV PRISTUP

Natalie Portman iskreno: 'To je luksuz koji si žena ne može dopustiti'

12.01.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Oscarom nagrađena glumica Natalie Portman nazvala je metodičku glumu 'luksuzom koji si žene ne mogu priuštiti', te je otkrila da nikada nije koristila tu tehniku

'Jako sam se uživjela u uloge, ali mislim da je to luksuz koji si žena ne može dopustiti', rekla je Natalie Portman za Wall Street Journal (WSJ).

Dodala je da smatra da bi djeca i partner teško odobravali da je svi zovu Jackie Kennedy (2016. je ostvarila ulogu Lady Jacqueline Kennedy u filmu 'Jackie').

Tijekom intervjua za WSJ, Portman je pričala o svojoj ulozi u novom filmu Todda Haynesa 'May December' u kojoj timači ulogu glumice Elizabeth Berry koja putuje u Maine kako bi proučila život žene iz stvarnog života (Julianne Moore) koju bi trebala glumiti u filmu. Natalie nisu strane intenzivne pripreme za uloge, budući da se nekoliko mjeseci podrvgavala po pet sati dnevno iscrpljujućem baletnom treningu šest dana u tjednu za 'Crnog labuda'. Međutim, ona kaže da nikada nije koristila 'metodsku glumu'. Tehniku ​​je utemeljio ruski kazališni redatelj Konstantin Stanislavski 1900-ih, a dalje ju je razvio legendarni glumački trener Lee Strasberg.

Natalie Portman Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Potiče glumce da koriste svoje 'fizičko, mentalno i emocionalno ja' kako bi stvorili lik dok se oslanjaju na vlastita životna iskustva za ulogu, dodaje institut, i izaziva različite odgovore među glumcima u pogledu njegove korisnosti, navodi Lee Strasberg Theatre and Film Institute. Poznato je da su neki glumci, uključujući Jeremyja Stronga, Daniela Day-Lewisa i Roberta De Nira, koristili takozvanu imerzivnu tehniku.

Lady Gaga je 2021. za britanski Vogue izjavila da joj je ta vrsta glume pomogla da portretira Patriziu Reggiani u biografskom filmu 'House of Gucci', za koji je dobila nominaciju za Zlatni globus. Međutim, drugi su izrazili svoju rezerviranost prema toj tehnici.

Brian Cox rekao je za 'Late Night with Seth Meyers' 2021. da je zabrinut zbog pristupa glumi svog kolege Stronga, 'jer ako se ne možete odvojiti od uloge na kraju se istrošite'. U međuvremenu, Meryl Streep rekla je da je 'bila vrlo depresivna' dok je koristila tu tehniku glumeči Mirandu Priestly u filmu 'Vrag nosi Pradu'.

NERASKIDIVA VEZA

Holivudska kumstva: Jennifer Aniston, Spielberg i Cameron Diaz krsni su kumovi djeci svojih slavnih prijatelja

Pogledaj galeriju