KALIFORNIJA U PLAMENU

Nakon Višnjića, oglasila se i Leona Paraminski: 'U oblaku dima smo, ne može se disati'

08.12.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Čak pet požara, imena Thomas, Creek, Rye, Skirball i Getty, u samo dva su dana progutali su više od 32 tisuće hektara terena u Kaliforniji. Dramatičnu snimku s autoceste jučer je objavio Goran Višnjić, a nedugo nakon njega javila se još jedna hrvatska glumica koja živi u Santa Barbari

Nakon što je jučer, putem svog Instagram profila, glumac s holivudskom adresom, Goran Višnjić objavio dramatičnu snimku s autoceste 405, na kojoj je vidljivo koliko se vatrena stihija, s kojom se trenutno bore vatrogasci u Los Angelesu, približila gradu, za Dnevnik.hr se javila još jedna hrvatska glumica.

Leona Paraminski, koja sa suprugom Tinom Komljenovićem već nekoliko godina živi u Santa Barbari, rekla je kako vatra bukti u okrugu Sante Barbare, te da su neki njezini prijatelji već evakuirani.

'Autoceste se svako malo zatvaraju i otvaraju, ovisi o području. Vjetrovi su jaki, teško je kontrolirati vatru. Vatrogasci rade sjajan posao, rade danonoćno. Oštećeni su dalekovodi na tom području pa smo bez struje, svako malo i interneta. Mjere opreza su visoke, ne preporučuje se izlaziti van zbog kvalitete zraka. U oblaku dima smo, pepeo je posvuda, ne može se disati. Situacija je ozbiljna', poručila je zabrinuta Leona Paraminski.

  • +8
Leona Paraminski Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Svi se nadaju kako će vatrena stihija, koja je zadesila Los Angeles i okolicu, na vrijeme biti zaustavljena, te da neće biti ozbiljnijih posljedica.

Podsjetimo, u 2017. godini Kaliforniju je pogodio velik broj požara, a u posljednja dva dana požari nazvani Thomas, Creek, Rye, Skirball i Getty progutali su više od 32 tisuće hektara terena. Zbog svega toga vatrogasna služba oglasila je 'ljubičastu uzbunu' za Los Angeles, koja nikada nije bila oglašena, a uvjeti na terenu su nepodnošljivi.