TJEDAN BEZ KRALJA

Nakon trećeg solo pojavljivanja kraljice Mary u tjedan dana ima li razloga za brigu?

11.04.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Već treće pojavljivanje kraljice Mary bez kralja Frederika unijelo je nemir kod obožavatelja danske kraljevske obitelji koji su uvjereni kako nešto se nešto opako događa iza zatvorenih vrata palače

Stigavši u elegantnom plavom odijelu u službeni posjet danskom Nacionalnom muzeju, kraljica Mary privukla je pozornost, no ovoga puta ne zbog sjajnog izgleda, već zbog činjenice da se treći put u samo sedam dana na nekom službenom događanju pojavila bez svog supruga, danskog kralja Frederika.

Njegov izostanak Mary nije nimalo zasmetao, jer je ona bila iznimno dobre volje, smijući se i razgovarajući sa zaposlenicima muzeja, koji su je potom darivali cvijećem.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Prije ovog pojavljivanja, Mary se samoa pojavila i 3. travnja u Freedom muzeju u Kopenhagenu, kako bi obilježili 75. godišnjicu osnivanja Nacionalne garde, a potom se pridružila danskom ministru okoliša Magnusu Heunickeu na otvorenju Parka jelena, također u glavnom gradu Danske.

Ona i kralj posljednji su se puta zajedno pojavili 21. ožujka kada su posjetili izložbu u muzeju Amalienborg. Zbog svega toga ne čudi što su se raširile glasine kako je njihov brak ponovno na klimavim nogama, što je tek prividno 'zamućeno' tijekom Frederikove krunidbe.

chic outfit

Crnu je zamijenila tamnoplavom bojom: Kraljica Mary pokazala se u punom sjaju

Pogledaj galeriju

Kako je dobro poznato javnosti, krajem prošle godine krenule su glasine o nevjernom kralju, koji je snimljen u Madridu u društvu atraktivne Meksikanke Genoveve Casanove, koja je, kako su kasnije rekli, 'uskočila' kao pratnja Frederiku na izložbi, budući da je njihov zajednički prijatelj, s kojim je i trebao ići, u posljednji trenutak odustao.

Paparazzi su snimili Frederika i Genovevu i u šetnji parkom, kao i na večeri u restoranu, a kao najveći udarac i javna sramota tada još uvijek budućoj kraljici Mary, njih dvoje snimljeni su i kako izlaze iz istog stana gdje su proveli noć. Kako bi spasila monarhiju od sramote, kraljica Margrethe II odlučila je abdicirati u korist sina, a sve kako bi voljenu snahu zadržala, svjesna njezine iznimne popularnosti među danskim narodom.

  • +3
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Lindblom/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tih dana sve se činilo idealno, no onda su ponovno u veljači krenula šuškanja kako je kralj Frederik ponovno u tajnosti otputovao u Madrid. To je vjerojatno bio i razlog što cijela obitelj nije tradicionalno za Uskrs otputovala na odmor. Da je netko u službenoj rezidenciji otkrila je podignuta zastava kojom se Dancima, ali i brojnim turistima, daje do znanja da je netko od kraljevske obitelji kod kuće.

Što se uistinu događa iza zatvorenih vrata palače i koji je razlog kraljevog izostanka na javnim događanjima doznat ćemo vjerojatno vrlo skoro.