NEMIRI U DANSKOJ

Tko je kod kuće? Podignuta zastava na palači pokrenula je nove glasine o problemima u braku

02.04.2024 u 15:42

Bionic
Reading

Baš kao u najpoznatijoj Hamletovoj izjavi, 'nešto je trulo u državi Danskoj'. Iako je najavljeno kako će ovaj Uskrs kraljevska obitelj provesti zajedno na odmoru, netko je ipak ostao kod kuće

Trebao je to biti idiličan obiteljski odmor povodom Uskrsa daleko od Kopenhagena, kojeg bi po prvi puta proslavili kao službeni vladari Danske, no, nešto se čini se u posljednji trenutak promijenilo. Iako nije poznato tko je od šesteročlane obitelj ostao kod kuće, javnost je to doznala sasvim slučajno.

Jedan pogled na službenu palaču Amalienborg dao je jasno do znanja da je netko kod kuće, budući da je zastava na istoj bila jasno uzdignuta, što znači da je član kraljevske obitelji prisutan.

Naime, baš kao i kod britanske kraljevske obitelji, i u Danskoj na krovu službene rezidencije vijori kraljevska zastava kada je monarh ili netko od članova kod kuće, dok je odsutnost oglašena podignutom zastavom sa simbolom lastinog repa.

novo poglavlje

Kakav izljev ljubavi! Poljupcem na balkonu palače kralj i kraljica ušutkali glasine

Pogledaj galeriju

Informacija da je netko ostao kod kuće potakl je nove glasine o problemima u braku kralja Frederika i kraljice Mary, koji su, barem za javnost, počeli krajem prošle godine, kada je kralj, tada još uvijek samo prijestolonasljednik, snimljen u Madridu s Meksikankom Genovevom Casanovom.

Upravo ta situacija prisilia je njegovu majku, dotadašnju dansku kraljicu Margrethe, da abdicira u sinovu korist, a sve kako bi smirila bijesnu snahu, ali i uznemirenu javnost.

zasjeo na tron

Prve fotografije novog danskog vladara; nasmiješeni kralj u društvu sina, a kraljica odlazi u povijest

Pogledaj galeriju

A teorije oko toga tko je ostao u Kopenhagenu su razne - jedni misle kako je to 18-godišnji princ Christian, kojem se više ne odlazi na druženja s roditeljima i mlađom braćom i sestrama, no većina je uvjerena kako je kralj zasigurno ponovno 'skoknuo' do Španjolske.

Ima i onih koji smatraju da je u palači ostala tek bivša kraljica Margrethe, a ima i onih koji misle kako zbog narušenih odnosa u obitelji kraljevski par nije nigdje otputovao, te su Uskrs dočekali u Amalienborgu.