PONOVNO U CRNINI

Nakon smrti dragog prijatelja, monegaška princeza Charlene ponovno tuguje

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 03.05.2021 14:14
  • Objavljeno 03.05.2021 u 14:14
tportal

Izvor: EPA / Autor: Phill Magakoe / POOL

Prošlo je malo više od mjesec dana od putovanja monegaške princeze Charlene kući u Južnu Afriku, kako bi prisustvovala pogrebu svog dragog prijatelja, kralja naroda Zulu, Goodwilla Zwelithinija. Njegova smrt jako ju je pogodila, a sada je doznala kako je preminula i jedna od njegovih supruga, kraljica Mantfombi Dlamini, s kojom je bio u braku od 1973. godine

Za princeze Charlene posljednji su mjeseci iznimno teški. Iako je, kako tvrde izvori bliski monegaškom dvoru, ona vjerojatno najnesretnija europska princeza, koja se u braku s princom Albertom navodno osjeća 'kao ptica u zlatnom kavezu', ne pomažu ni vijesti koje prima iz svoje domovine.

Naime, mjesec dana nakon što je preminuo njezin dragi prijatelj, kralj naroda Zulu, Goodwill Zwelithini, zbog kojeg je, kako bi mu odala posljednju počast, otputovala u rodnu Južnu Afriku, sada je doznala još loših vijesti. Kako je za javnost u izjavi za medije napisao premijer plemena Zulu, princ Buthelezi, 'u šoku i tuzi kraljevska obitelj otkrila je iznenadnu smrt njezina visočanstva kraljice Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu', jedne od supruga pokojnog kralja.

Upravo je 65-godišnja kraljica Mantfombi, nakon smrti supruga sredinom ožujka, preuzela njegovu ulogu, a posljednjih dana bila je hospitalizirana u bolnici u Johannesburgu zbog dijabetesa. Ta vijest šokirala je narod, ali i princezu Charlene u dalekom Monaku.

Princeza Charlene

Izvor: Profimedia / Autor: Phill Magakoe / AFP / Profimedia