DEBBIE HARRY

Nakon knjige Demi Moore stižu još jedni memoari koji će razotkriti mnoge tajne, ovoga puta glazbenog svijeta

30.09.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Pjevačica rock benda 70-ih, danas 74-godišnja Debbie Harry odlučila je, baš poput brojnih svojih kolega sa scene, napisati memoare u kojima će otkriti sve do sada nepoznate detalje iz svog života, a baš kao i u drugim slučajevima i ovoga je puta frontmenica grupe Blondie razotkrivanjem sebe razotkrila i sebi bliske osobe

U utorak, 1. listopada, na police knjižara stići će memoari 'Face It'. Možda vam ime knjige ništa ne znači, no kada vam kažemo da je riječ o memoarima koje je napisala danas 74-godišnja Debbie Harry, frontmenica benda Blondie, i u njima otkrila apsolutno sve šokantne dijelove svog života, bit će vam puno jasnije.

Uoči samog izlaska, pjevačica je dala intervju, u kojem je dodatno pojasnila pojedina poglavlja, ali i rekla: 'Slava je bila poput seksa, no ništa nije bilo bolje od heroina. Ništa!'

Debbie Harry otkrila je i kako je konzumirala kokain zajedno sa svojim kolegama, glazbenim ikonama Iggyjem Popom i David Bowijem, tijekom ludog provoda 1977. godine u New Yorku, kao i da joj se Bowie tom prilikom pohvalio svojim spolovilom.

Debbie Harry, rođena kao Angela Tremble, svjetsku slavnu stekla je kao pjevačica popularnog benda 70-ih - Blondie, a upravo su na vrhuncu slave krenula i njezina eksperimentiranja s drogama, uključujući i heroin i kokain.

'Heroin sam počela konzumirati s društvom i nije se činilo da je to nešto opasno. Nismo imali previše informacija o tome. Iskreno, ne žalim zbog ničega, možda jedino jer sam malo oglupavila od svega. Naprosto sam živjela u to vrijeme i vjerojatno, da sam danas mlađa, isprobavala bi opioide kako bi saznala kakvi su. Oduvijek sam bila znatiželjna i sprema za avanturu.'

  • +13
Debbie Harry Izvor: EPA / Autor: JOE CASTRO

U knjizi je pjevačica otkrila i kako je, netom prije negoli je stekla nevjerojatnu slavu i popularnost, zajedno sa svojim tadašnjim dečkom, gitaristom Blondieja Chrisom Steinom, bila žrtva pljačke, ali i silovanja u svom domu u New Yorku. Muškarac koji je neodoljivo nalikovao na Jimija Hendrixa s nožem je ušao u njihov stan, zavezao ih, a potom uzeo Steinove gitare i kamere. Potom je silovao pjevačicu, a ona je o cijelom događaju rekla:

'Sretna sam da se to dogodilo prije AIDS-a jer bi vjerojatno poludila od brige. Na kraju, ukradene gitare slomile su mi više od silovanja. Ostali smo bez opreme.'

Osim silovanja, Debbie Harry tvrdi kako je uspjela pobjeći i serijskom ubojici Tedu Bundyju, koji ju je jednom prilikom povezao u svom automobilu, no ona je na vrijeme shvatila da nešto nije u redu.

Inače, ovo je tek dio šokantnih detalja, 'puštenih' kako bi zaintrigirali javnost za kupovinu memoara, koji će, ne sumnjamo, donijeti još brojne sočne detalje i zanimljivosti.