trpi jake grčeve

Najteži dani Celine Dion: Zbog bolesti je blizu odlaska u penziju

23.08.2023 u 08:08

Bionic
Reading

Glazbena diva je na korak od najteže odluke u karijeri - da se oprosti od pjevanja zbog bolesti. Sjajna glazbenica pati od teških i bolnih grčeva mišića, takozvanog sindroma ukočene osobe koji pogađa jednog čovjeka na milijun ljudi

Celine Dion se bori s neizlječivim sindromom, a možda će morati potpuno prekinuti karijeru i više ne nastupati, nakon što je krajem svibnja objavila da otkazuje svoju svjetsku turneju Courage.

Unatoč svakodnevnoj fizikalnoj terapiji, pjevačica je sklona padovima zbog neizdrživih bolova. U razgovoru za The National Enquirer, izvor blizak njoj je rekao: 'Celine nije fotografirana u javnosti gotovo 600 dana - i to s dobrim razlogom.'

Ima problema s hodanjem i prepuštena je na milost i nemilost grčevima. Za oboljele od tog sindroma se kaže da postaju 'ljudski kipovi', a Celine trenutno hoda pogrbljeno i mjesecima ne napušta kuću zbog iscrpljujuće bolesti. Grčevi joj mogu biti dovoljno jaki da slome kost, a svaki pad može dovesti do teške ozljede.

Sindrom može uzrokovati i tjeskobu. Tako je u videu na Instagramu iz prosinca iskreno rekla da joj grčevi ponekad ne daju koristiti glasnice tako da pjeva na način na koji je navikla. Inače, o slavnoj pjevačici brine se sestra Linda. Njena druga sestra Claudette Dion ranije je izjavila da ona sluša vrhunske istraživače i liječnike koji se bave ovom rijetkom bolesti.

Celine Dion i Rene Angelil Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL

'Ne možemo naći nikakav lijek koji djeluje, ali važno je da imamo nadu. Mislim da je uvijek važno odmoriti se. U jednom trenutku, vaše srce i vaše tijelo pokušavaju vam nešto reći. Važno je slušati ga. Ona se uvijek trudila biti najbolja i vrhunska, postavljala je ciljeve iznad svojih fizičkih granica', rekla je u razgovoru za Le Journal.

Izvor: Licencirane fotografije