TEŠKO STANJE

Progovorila sestra Celine Dion: 'Ne možemo naći lijek koji djeluje'

04.08.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Zbog teškog zdravstvenog stanja, uzrokovanog rijetkom neurološkom bolesti, kod slavne pjevačice Celine Dion uselila se jedna od sestara, Linda, kako bi joj mogla biti pri ruci u svakom trenutku

Nije tajna da se 55-godišnja Celine Dion posljednjih godina bori s teškim zdravstvenim problemima. Naime, slavnoj pjevačici dijagnosticirana je rijetka neurološka bolest, poznata i kao sindrom ukočene osobe, zbog čega joj je jako teško normalno funkcionirati.

Kako otkriva magazin Hello!, upravo da bi joj pomogla u svakom trenutku i bila na raspolaganju, u njezin obiteljski dom uselila se njezina sestra Linda. O svemu je pak progovorila njihova sestra, Claudette, koja je rekla kako se Celine Dion sa svoj tri sina, René-Charlesom, Eddyjem i Nelsonom, nalazi na svom luksuznom imanju u Las Vegasu, a u jednoj od soba je i Linda.

Sindrom ukočene osobe iznimno je rijetka bolest koju karakteriziraju grčevi mišića i nedostatak koordinacije, a simptome mogu izazvati zvukovi, dodiri, ali i emocionalni stres.

Celine Dion Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Claudette je tako otkrila da Celine naporno radi na tome da se oporavi i duboko vjeruje da postoji nada za njezinim ozdravljenjem, no najveći im izazov predstavlja to što ne mogu pronaći učinkoviti lijek.

'Disciplinirana je u svim područjima svog života... Ne možemo naći lijek koji djeluje, ali imati nadu je važno', rekla je Claudette.

Inače, zbog problema sa zdravljem Celine je morala otkazati svoje nastupe u Las Vegasu, ali i svjetsku turneju Courage, u sklopu koje je trebala posjetiti i našu zemlju.

Za zdravlje Celine Dion, koja je najmlađa od njih 14, osim Linde i Claudette zabrinuti su i njezini ostala braća i sestre - Denise, Clément, Liette, Michel, Louise, Jacques, Daniel, Ghislaine, Manon i blizanci Paul i Pauline.