OBITELJSKA IDILA

Na veseloj božićnoj fotografiji preljubnik Dominic West i supruga Catherine drže se na distanci

24.12.2020 u 17:37

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon što se u Rimu ljubakao s mlađahnom kolegicom Lily James, glumac Dominic West pozirao je na obiteljskoj fotografiji u dvorištu irskog dvorca Glin, koji je u vlasništvu njegove supruge Catherine Fitzgerald. Par se na fotografiji drži na distanci, a je li riječ o epidemiološkoj ili emocionalnoj, znaju samo oni

Pedesetjednogodišnji glumac i njegova dvije godine mlađa supruga, krajobrazna vrtlarica i aristokratkinja Catherine Fitzgerald, te njihovo četvero djece, Dora (13), Senan (12), Francis (11) i Christabel (7), nasmiješeni poziraju u dvorištu dvorca za božićnu obiteljsku fotografiju uz koju je Catherine napisala 'Sretan Božić iz dvorca Glin'.

Bračna idila i obiteljsko jedinstvo kakve fotografija sugerira u sjeni su dva mjeseca starog skandala, o kojem se puno pisalo, kada je oženjeni glumac uhvaćen kako ljubi svoju dvadeset godina mlađu kolegicu Lily James u Rimu.

Glumac koji osim četvero djece sa suprugom ima i 21-godišnju Marthu iz veze s Polly Astor, od tada je pod stalnim povećalom. Oku javnosti nije tako promaknulo kako se supružnici na obiteljskoj fotografiji drže na distanci, odvojeni najstarijim djetetom.

  • +8
Dominic West i Catherine Fitzgerald u dvorcu Glin Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Desetogodišnji brak Catherine i Dominica visi o koncu od listopada, kada je glumac s kolegicom tijekom snimanja BBC-jeve adaptacije romana Nancy Mitford 'The Pursuit Of Love' otputovao u Rim.

Osim službenog sastanka sa zajedničkom agenticom, glumci su uživali u ljepotama Rima u vožnji zajedničkim skuterom, a objektivu paparazza nije promaknuo ni poljubac tijekom zajedničkog ručka. Kružile su glasine da su zajedno i odsjeli dvije noći u hotelu De La Ville.

Nakon povratka u Veliku Britaniju, Westova je prevarena supruga inzistirala na tome da su i dalje zajedno, a bračni par je svjetskim medijima servirao i fotografiju svog poljupca, kao i poruku: 'Naš brak je čvrst i postojan te ostajemo zajedno'.

Kasnije je progovorila za britanske medije. Rekla im je da su dobro, da je njihov odnos u redu te uz zahvale poručila da im ne treba nikakav savjet ni od koga.

Catherinini su prijatelji britanskim medijima rekli kako je shrvana i ponižena zbog objavljenih fotografija, ali da to ne znači da je brak u krizi.

'Iako su imali žestoke rasprave, ona pod svaku cijenu želi svoju obitelj održati na okupu', rekao je jedan izvor blizak irskoj aristokratkinji, dok je drugi vidio i praktičnu stranu njenog oprosta suprugu preljubniku.

Naime, osim što veliku obitelj hrani uglavnom West, i dvorac Glin zahtjeva značajna financijska ulaganja.

Međutim, jedna prijateljica podsjeća da se Catherine 2002. razvela od Edwarda Lambtona nakon sedam godina braka.

'Razvod je na Catherine ostavio duboke emocionalne ožiljke i ne želi prolaziti kroz još jedan bolan prekid', objašnjava njena prijateljica i zaključuje da prevarena supruga pod svaku cijenu želi izbjeći novi razvod.