KAKO SE RIJEŠITI FRAJERA U 10 DANA

Možda ste romantičnu komediju s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem pogledali barem deset puta, ali ovo sigurno niste znali

23.12.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Popularan film 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' nalazi se na popisima najboljih romantičnih komedija kojima se uvijek iznova vraćamo. Iako je film snimljen prije 19 godina, fore su još uvijek aktualne, a komične scene iz filma lako će popraviti svaki dan. Film je pun improviziranih scena, a Kate Hudson i Matthew McConaughey profesionalci su koji su cijeli projekt digli na novu razinu

Jedna od najpoznatijih romantičnih komedija kojoj se uvijek rado vraćamo svakako je 'Kako se riješiti frajera u 10 dana'. Mladi Matthew McConaughey u ulozi frajerčine mekog srca i Kate Hudson kao Andie Anderson koja na zanimljiv način upada u vlastitu klopku jednostavno su uvijek dobra opcija kada se zaželimo romanse i smijeha na malim ekranima.

Iako smo film pogledali već više puta, međusobno prepričavali fore iz filma i koristili popularne replike u raznim razgovorima, još uvijek postoje činjenice o filmu koje nismo znali

1. Uloga nije trebala pripasti Kate Hudson

Uloga je prije bila ponuđena Gwyneth Paltrow, ali sada ne možemo zamisliti nikoga drugog osim naše Kate Hudson kao Andie. Međutim, redatelj se nije mogao obvezati na datum, pa je Paltrow odlučila napustiti projekt. Kate Hudson se proslavila ulogom u filmu Korak do slave (Almost Famous) koja joj je donijela Zlatni globus, a i dovela ju do uloge u ovom simpatičnom filmu.

2. Hudson je imala odličan role-model

Mlada glumica je provela dan prateći glavnu urednicu časopisa 'Vogue' Annu Wintour nakon što je dobila ulogu ambiciozne kolumnistice časopisa. 'Istrgnuo sam sve ove upute u Cosmu i Glamouru', opisala je Hudson svoju pripremu za ulogu Andie.

3. Matthew McConaughey skoro je bio otpisan

Dok su glumili u filmu, Hudson je imala 23, a McConaughey 33 godine. Zbog 10-godišnje razlike u godinama producenti su zamalo otpisali privlačnog glumca koji je zaludio obožavateljice. No 'spasila' ga je Hudson kada je racionalizirala da je njezin tadašnji suprug Chris Robinson imao 36 godina pa su iz produkcije odlučili pokušati s tim glumačkim parom.

4. Film se temelji na slikovnici

Mnoge će iznenaditi da se film se temelji na istoimenom kratkoj slikovnici koju su napisali isti autori Michele Alexander i Jeannie Long, a pravi obožavatelji filma odmah će prepoznati i imena iz filma. Naime, Andiene dvije najbolje glumice Michele i Jeannie nazvane su po autoricama.

5. Dijamant iz filma vrijedi 6 miliona dolara

Kostimografkinja Karen Patch kreirala je kultnu žutu slip haljinu posebno za film, a cilj je bio istaknuti dijamantnu ogrlicu koja je glavni dodatak cijelog filma. Taj wow komad, 'Isadora Diamond', nazvan je po slavnoj Isadori Duncan. Poseban 80-karatni žuti dijamant u središtu dizajnirao je Harry Winston i vrijedan je 6 milijuna dolara.

6. Film je pun improviziranih scena

Redatelj Donald Petrie poticao je svoje glavne glumce na improvizaciju. 'Jako sam lukav kao redatelj. Otišao bih do Kate i rekao: 'OK, u sljedećem kadru, nemoj reći Matthewu, ali učini ovo.' Ona bi to učinila. Ono što je sjajno je da, budući da su vrhunski profesionalci, nikad ne slome karakter. Jednostavno idu u korak s tim', objasnio je. Tako će mnoge iznenaditi da je scena u kojoj Hudson uletava na muško druženje posve improvizirano. Većina njezinih rečenica iz te scene nije bila u scenariju, kao ni odluka da se baci pladanj s povrćem.

  • +3
Kate Hudson i Matthew McConaughey Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

7. Matthew McConaughey je kupio motor zbog filma

S obzirom da je u scenariju Benji bio predstavljen kao frajer na motoru, glumac je ubrzo shvatio da treba znati voziti motor. Ne samo znati voziti, već i na njemu izgledati prirodno i opušteno. 'Zato sam kupio motocikl, zbog ovog scenarija. Htio sam se udobno smjestiti...jer sam vidio previše ljudi kako voze motore ili jašu konja u filmovima i tada sam pomislio 'Ti baš i ne jašeš konja. Ti baš i ne voziš motor'', otkrio je glumac.