ISPRIČALA SVOJE ISKUSTVO

Mirna Zidarić ne krije suze radosnice: Napokon je negativna na covid-19

08.07.2020 u 19:53

Bionic
Reading

Poznato lice s TV ekrana, sportska novinarka Mirna Zidarić prije dva tjedna je u Zadru pratila teniski turnir Adria Tour u Zadru, koji je prekinut nekoliko minuta uoči održavanja finala nakon što je bugarskom tenisaču Grigoru Dimitrovu potvrđen koronavirus. Tada se među zaraženima našla upravo i ona, no sada je njezinim mukama došao kraj

‘Za razliku od tenisača sudionika Adria Toura u Zadru koji su pozitivni na C19 i nemaju simptome, u mom se slučaju infekcija nakon 48 sati manifestirala tipičnim simptomima poput blago povišene temperature, glavobolje i opće slabosti. Čim sam pročitala da je Borna Ćorić, s kojim sam snimala intervju pozitivan bilo mi je jasno da bi to moglo biti to, a nakon što je naknadno i Đoković objavio svoj nalaz - dvojbe nije bilo', otkrila je krajem lipnja naša poznata novinarka Mirna Zidarić, a onda i potvrdila da je zaražena koronavirusom.

Nakon toga je otkrila da su simptomi blagi no ne zanemarivi te da jedva čeka da ozdravi. Uz pomoć dobrog medicinskog osoblja čije je upute slijedila, Zidarić napokon može odahnuti.

Njezini najnoviji testovi na covid-19 pokazuju da je negativna.

‘Kada vam se život okrene naglavačke zbog plusa, a nigdje Amera i Rusa... već prostom oku nevidljivog, ali psihički i fizički razarajućeg virusa...Zvuči kao potencijalni lakoglazbeni hit, no mogu ja sad iz sveg glasa pjevati od radosti zbog upravo pristiglog negativnog testa, no nije mi do pjesme jer razinu emotivnih i fizičkih uspona i padova proživljenih u samo dva tjedna teško je artikulirati u slušljivoj formi iako bi klicala na sav glas’, započela je svoju emotivnu objavu Mirna Zidarić uz koju je priložila rezultate svog testa.

‘Ono najvažnije je da ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima.Fizički valja biti u dobroj formi, ali ni to nije garancija da ćete neokrznuti proći. U mom slučaju bilo je podnošljivije od gripe i upale pluća (ne pitajte kako znam...). Psihički je mnogo izazovnije jer postoji bezbroj nepoznanica, poput one u kojem će se smjeru bolest razvijati, koja ti je slaba točka, a ni ne znaš da ju možda imaš, strepiš za svoje bližnje i daljnje kontakte jer kako se nositi s krivnjom ako se nekome nešto zakomplicira iako znaš da si bio odgovoran, gotovo religiozno slijedio upute, a evo te skršenog i nemoćnog u postelji’, opisivala je nadalje naša sportska novinarka koja o ovoj temi otvoreno govori u javnosti te dijeli svoja iskustva.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Kada vam se život okrene naglavačke zbog plusa, a nigdje Amera i Rusa... već prostom oku nevidljivog, ali psihički i fizički razarajućeg virusa... . Zvuči kao potencijalni lakoglazbeni hit, no mogu ja sad iz sveg glasa pjevati od radosti zbog upravo pristiglog negativnog testa, no nije mi do pjesme jer razinu emotivnih i fizičkih uspona i padova proživljenih u samo dva tjedna teško je artikulirati u slušljivoj formi iako bi klicala na sav glas. . Ono najvažnije je da ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima. Fizički valja biti u dobroj formi, ali ni to nije garancija da ćete neokrznuti proći. U mom slučaju bilo je podnošljivije od gripe i upale pluća (ne pitajte kako znam...;). Psihički je mnogo izazovnije jer postoji bezbroj nepoznanica, poput one u kojem će se smjeru bolest razvijati, koja ti je slaba točka, a ni ne znaš da ju možda imaš, strepiš za svoje bližnje i daljnje kontakte jer kako se nositi s krivnjom ako se nekome nešto zakomplicira iako znaš da si bio odgovoran, gotovo religiozno slijedio upute, a evo te skršenog i nemoćnog u postelji. . No onda uslijedi drugi emotivni ekstrem, količina potpore i ljubavi od znanih i neznanih daje vam snage da izdržite, a u vama plamti iskonski poriv da ih sve odreda zagrlite, jer upravo toga ste se ustručavali mjesecima i nije pomoglo. Stoga sada svakog virtualno privijam i kažem od srca hvalaaaa❤️❤️❤️ . Najveće hvala ide doktoricama Marini i Eriki(vidi raniji post), ali i predragim udomiteljima naših sinova koji su odmah i bez dodatnih pitanja rekli može...a taj može x2 na 14 dana neprocjenjive je vrijednosti.🙏🙏🙏🙏 . Mnogi su se pokazali većima od onog što očekuješ i to je jedan od onih razloga zbog kojih je vrijedilo prolaziti ovo iskustvo, dok su tek rijetki opravdali svoj besmisleni bitak. . Naravoučenja nema. I dalje vjerujem da je ideja @djokernole plemenita i pohvalna, ali bi i on vjerujem, kao i svi mi željni sportskog i profesionalnog adrenalina drugi put postupio opreznije. . Za kraj rezultat kvalifikacija @adriatourofficial Mirna Zidaric - Koronavirus 6:7, 6:2,6:0✌️✌️✌️ Voli vas vaša omiljena negativka💪🥂🍾 Pazite se, volite se i budite odgovorni🙌

Objavu dijeli Mirna Zidaric (@mirnazidaric)

Osim što se svim svojim virtualnim obožavateljima, obitelji i prijateljima zahvalila na potpori, Mirna je naglasila zahvale doktorima.

‘I dalje vjerujem da je ideja Novaka Đokovića plemenita i pohvalna, ali bi i on vjerujem, kao i svi mi željni sportskog i profesionalnog adrenalina drugi put postupio opreznije. Za kraj rezultat kvalifikacija @adriatourofficial Mirna Zidarić - Koronavirus 6:7, 6:2,6:0 Voli vas vaša omiljena negativka Pazite se, volite se i budite odgovorni’, zaključila je.