POZITIVNA NA COVID-19

Mirna Zidarić o borbi s koronavirusom: 'Simptomi su iznimno neugodni: osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan'

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 28.06.2020 09:42
  • Objavljeno 28.06.2020 u 08:40
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dražen Pajtlar AGK

Poznato lice s TV ekrana, sportska novinarka Mirna Zidarić pratila je za HRT teniski turnir Adria Tour u Zadru, koji je prekinut nekoliko minuta uoči održavanja finala nakon što je bugarskom tenisaču Grigoru Dimitrovu potvrđen koronavirus. Nažalost, među pozitivnima na covid-19 našla se i Mirna Zidarić, koja je novom objavom na Instagramu otkrila da, iako je prošlo šest dana otkad joj je potvrđena dijagnoza, još uvijek osjeća iscrpljujuću slabost i bol u cijelom tijelu te poručuje svima da se paze jer ovo nije bezazlena bolest

U nedavnom razgovoru za tportal otkrila je kako je već u Zadru počela osjećati simptome bolesti: 'Za razliku od tenisača sudionika Adria Toura u Zadru koji su pozitivni na C19 i nemaju simptome, u mom se slučaju infekcija nakon 48 sati manifestirala tipičnim simptomima poput blago povišene temperature, glavobolje i opće slabosti. Čim sam pročitala da je Borna Ćorić, s kojim sam snimala intervju pozitivan bilo mi je jasno da bi to moglo biti to, a nakon što je naknadno i Đoković objavio svoj nalaz - dvojbe nije bilo'.

Iako Mirna Zidarić ima ono što liječnici nazivaju blagim simptomima, priznaje da ne želi znati što su onda teški simptomi i sve poziva da budu odgovorni i slušaju stručnjake jer ova 'ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija'.

'U ovoj predizbornoj korona kakofoniji osjećam poriv skrenuti pozornost na ono što mnogima možda promiče, a čini mi se iznimno bitnim osvijestiti kod, nadam se što većeg broja ljudi, iako će rijetki pročitati... Možda samo naslov, ako mediji prenesu pa unaprijed molim urednike za pametan odabir, tipa javila se žnidaršićka iz karantene, a onda se dogodilo ovo ... ili duplo mlađe bi joj pozavidjele na isklesanom tijelu, to uvijek pali ...a sad ono bitno: Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačim ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dražen Pajtlar AGK

Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam pozitivna i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila.

Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno.... #staysafe', stoji u podužem postu na Instagramu HRT-ove novinarke i urednice.

View this post on Instagram

U ovoj predizbornoj korona kakofoniji osjećam poriv skrenuti pozornost na ono što mnogima možda promiče, a čini mi se iznimno bitnim osvjestiti kod, nadam se što većeg broja ljudi iako će rijetki pročitati... možda samo naslov, ako mediji prenesu pa unaprijed molim urednike za pametan odabir, tipa javila se žnidaršićka iz karantene, a onda se se dogodilo ovo 🤓... ili duplo mladje bi joj pozavidjele na isklesanom tijelu, to uvijek pali 😜...a sad ono bitno: Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mladjih od 60 g nemaju simptoma (da ne tumačima ja, Djikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam + i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bi cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila. Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno....🙌 #staysafe

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!