KAKO DANAS ŽIVI?

Mirna Berend: 'Imala sam previše znanja i talenta da bih nekome morala biti ljubavnica'

20.01.2019 u 16:45

Bionic
Reading

Nekad iznimno popularna televizijska voditeljica, koja već duže vrijeme izbiva iz javnosti, dala je intervju za RTL-ov Exkluziv i u njemu se osvrnula teške trenutke u životu kad je izgubila dijete, ali i posao jer nije pristajala na nemoralne ponude

'Čini mi se da mi nije bilo dozvoljeno da budem majka jednom djetetu, jer ja poznajem sebe i svoje beskrajne emocije, beskrajnu ljubav. Ja bih bila potpuno fiksirana uz svoju obitelj, pretpostavljam i na to dijete. Mislim da ovaj gore zna puno bolje od mene što radi', rekla je Mirna i dodala kako se najdulje u tuzi i ljutnji tijekom života zadržala zbog djeteta.

'Tu sam ostala najviše zaključana i zatvorena i vrtila sam se u istim emocijama koje su potpuno bile besmislene', svjesna je danas toga Mirna koja kaže da je tako jednostavno moralo biti.

U Petrinju se vratila prošle godine nakon više od dvadeset godina tijekom kojih je,kako kaže, odbijala napraviti i najmanji korak prema rodnom gradu.

'Otkako sam vidjela samo prednji zid svoje kuće iz koje raste drvo, više nikada nisam niti autom, niti bilo čim, napravila niti najmanji korak cestom koja vodi u moj grad', otkrvia Mirna u razgovoru s Anom Miščević u RTL-ov Exkluzivu i nastavlja kako stvari dolaze kada trebaju doći pa je tako jednog dana mrtva-hladna sjela u auto i otišla u Petrinju.

Pronašla je staru hrastovu kuću ispod kestenove šume, s prekrasnim trijemom i voćnjakom u kojega joj dolaze zečevi i srne pa je danas presretna da opet ima kuću u Petrinji.

Mirna je sretna i zaljubljena, a za svoga odabranika kaže da je bio dio njezine duhovne snage koja joj je pomogla prije tri godine prebroditi kojekakve teške trenutke.

'Došao je tiho, nije donio fore i halabuku, došao je samo sa srcem i dušom i jednostavno se to dogodilo', kaže Mirna za svoga partnera.

  • +7
Mirna Berend Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Nekada slavna televizijska voditeljica osvrnula se i na naprasan prekid svoje karijere. Upitana tko ju je zeznuo, uz smijeh odgovara protupitanjem 'tko nije'.

'Oni koji me nisu mogli imati, oni koji su htjeli biti na mom radnom mjestu, oni koji su me ucjenjivali da budem njihova ljubavnica da bih obavljala svoj posao, što apsolutno nije dolazilo u obzir niti jednog jedinog trenutka, jer sam imala preveliko znanje i talenat da bih nekome morala biti ljubavnica, ležat s njim ili se uopće družiti s njim. Ja nisam odlazila na večere s urednicima, ja nisam imala svoj kružok, a nisam voljela ni dijeliti lovu koja se dijelila ispod žita', ispovijedila se Mirna.

Danas se više uopće ne šminka i ne dotjeruje, jer nikuda više i ne izlazi.

'U ogledalu vidim jednu sretnu 53-godišnju ženu koja je prebrodila jako teške trenutke, koja je ispunila sve svoje djevojačke snove, koja je iznosila te cipele, iznosila te frizure, te sve haljine. Ako sam ikoga uvrijedila na neprimjeren način, ja se ispričavam', završila je Mirna i uz veliki pozdrav svojim je gledateljima poručila da je sutra kad se probude jedino važno da budu bolji ljudi.