SVESTRANA HUMANITARKA

Mirna Berend ima novi projekt: 'Ne želim više stati pred ljude zbog neke haljine ili sebe'

25.04.2018 u 14:54

Bionic
Reading

Već dug niz godina nekad omiljeno televizijsko lice dizajnira i izrađuje kolekcije narukvica i ogrlica od poludragog kamenja, a koje obožavaju brojne hrvatske dame. Sada je Mirna Berend okrenula novu životnu stranicu i predstavila svoj prvi kozmetički uradak - Anđeosku kremu za lice. No za nju izrada nakita i kozmetike nije samo jedan od načina ostvarenja talenta i zarade, već i kanal kroz koji može prenositi nadahnjujuće životne poruke i djelovati humanitarno. Za tportal je legendarna voditeljica ispričala sve o svojoj novoj djelatnosti i budućim planovima

'Anđeoska krema je prva u nizu jer se spremam na predstavljanje cijele kolekcije. Ali od nečeg se treba krenuti. Moja prijateljica Mary Novosel, koju su anđeli doveli u moj život, donijela mi je petnaestak krema koje sam isprobavala mjesec dana, ali je odluka pala na ovu koju sada predstavljamo. Ja sam uložila ljubav i želju, ali Mary iz tvrtke Total Natural svoje veliko i dugogodišnje znanje u izradi kozmetike. Dugo je ta krema bila samo moja, a onda sam odlučila ne biti sebična i podijeliti je s drugim ženama koje me vjerno godinama prate. Jer ljubav se ljubavlju uvijek vraća', ispričala nam je Mirna Berend.

Bila joj je želja da si svaka žena može priuštiti ovu posebnu kremu iako je, kaže, namijenjena svim spolovima i rodovima, a u planu joj je i predstavljanje muške kreme. 'Shvatila sam da svi imamo problem sa suhoćom jer nam je svima koža suha od klime, vremenskih uvjeta, svačega, a ovo je visoko hidratantna, izdašna krema', otkrila je.

Ubrzo nakon predstavljanja Anđeoske kreme društvene mreže su počele gorjeti. 'Reakcije su neočekivano dobre. Najprije su kremu isprobale moje prijateljice, a klijentice koje su je kupile bez ikakve probe su oduševljene. Krema je sačinjena od hidrolata nerolija i hladno prešanog ulja badema, s aktivnim sastojcima protiv bora poput kolagena i vitamina E te eteričnog ulja naranče. Namijenjena je dnevnoj njezi, teži 50 grama i može se nositi u torbi. Recimo, možete je dati djeci da se s njom igraju jer je ambalaža vrlo zahvalna i ne može se razbiti. Svi certifikati su dobiveni, a žene su isprva mislile da je proizvodim u svojoj kuhinji', smije se Mirna. U nju je uložila svu svoju ljubav i znanje i presretna je što je njezin rad ponovo prepoznat.

  • +7
Mirna Berend Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Televizija je nešto na čemu suvremeno vladam tako da kad krećem s nečim novim, uvijek sam u nedoumici jer to nije moj teren. 35 godina sam u svojim intervjuima govorila kako nisam pobornik skupe kozmetike i da nikad nisam kupila kremu skuplju od 100 kuna, nego sam koristila običnu Niveinu kremu', ističe. Osim prirodne kozmetike, Mirna ostaje vjerna svom nakitu. Istaknula je kako ne želi niti joj treba ništa više u životu osim pomaganja drugim ljudima.

'Nedavno sam predstavila svoju novu kolekciju 'Mirnini anđeli'. Moji anđeli su počeli živjeti svoju priču, a ja se odričem dijela zarade. Tako sam u akciji kampanje 'Šuma bez pjesme', u kojoj sam ambasadorica, dio prihoda od prodaje privjeska za kampanju 'Ponesi me, čuvat ću te' donirala za kupnju dalekozora koji će biti donirani ekoknjižnicama u Indoneziji, kako bi se pokrenula edukacija lokalnog stanovništva o potrebi zaštite ptica. Osim toga, Zelenoj kući u Petrinji donirat ću novac od prodaje nakita koji će ići za javnu kuhinju. Također će na narednom Floraartu na Bundeku 10 posto od kupovine mojih anđela ići za azil Dumovec i Noinu arku, za pomoć ranjenim, povrijeđenim životinjama', poručuje jedno od najpopularnijih televizijskih lica.

Sve što će u životu raditi, odlučila je, 10 posto od prodaje otići će potrebitima. 'Ne želim više stati pred ljude zbog neke haljine ili sebe. Želim u ljudima probuditi svijest da se odreknu zarade, da pomognemo jedni drugima jer nam ništa drugo ne preostaje i shvatimo da samo ako smo jedinstveni i složni, možemo dovesti do preokreta jer vrijeme u kojem živimo je nemilosrdno. Ništa ovaj svijet neće spasiti osim ljubavi, tolerancije i zajedništva', rekla je Mirna Berend.