odlazak velikana

Mirko Novosel osvojio je olimpijske i svjetske medalje, ali i srce voljene supruge Jasenke

20.07.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski košarkaški igrač i trener, član košarkaške Kuće slavnih preminuo je u 86. godini života. Iza košarkaškog revolucionara i jednog od najboljih trenera koji je hrvatski sport ikad ostali su supruga Jasenka, inače diplomirana pravnica te sinovi Vladimir i Krešimir i unučad

Najtrofejniji košarkaški trener u svoji medijskim istupima rijetko je govorio o svom privatnom životu.

Poznato je da je velikan hrvatskog sporta sa suprugom živio u srcu Zagreba, smještenog u zelenoj, Lenuzzijevoj potkovi, na samom Strossmayerovu trgu, tik do hotela Palace. Košarkaši velikan je za 24sata prije nekoliko godina otkrio da u njihovom domu od 164 kvadrata imaju pravo blago, komode i vitrine stare i po 200 godina te da njegovoj supruzi treba nekoliko dana da očisti stan.

Rekao je kako unatoč velikoj kvadraturi, nema svatko 'svoj' dio stana. 'Predugo smo zajedno, pa i kad se posvađamo ne bježimo jedna od drugoga', izjavio je tada. Na nagovor supruge i dvojice sinova, izradio svoj 'trofejni muzej', prostor u podrumu zgrade.

Svojedobno je komentirao kako mu je supruga Jasenka predbacivala da se više brinuo za Aleksandra i Dražena Petrovića nego za vlastite sinove. Priznao je da je imala je pravo te da kod svoje supruge 'cijeni požrtvovnost i brigu za obitelj'.

Inače, Jasenka je dobra prijateljica Tihane Harapin Zalepugin pa ih se skupa često moglo vidjeti na zagrebačkoj špici. 'Najčešće nosim dvije 'ne-boje', crnu i bijelu, a ponekad i sivu. Zimi bijelu ne nosim čak niti kao detalj. Jedina boja na meni je crveni ruž, to mi je kao zaštitni znak. Nikad nisam nosila jarke boje na odjeći, samo pastelne i zemljane', otkrila je Jasenka Novosel za Divu što je bio jedan od vrlo rijetkih medijskih istupa.

  • +3
Mirko i Aja Novosel Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL