NEVJEROJATAN ŽIVOTNI PUT

Millie Bobby Brown: Od djevojčice na rubu siromaštva do holivudske miljenice

07.11.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Bila je sasvim obična djevojčica koja je pohađala satove glume, kada je agent u njoj prepoznao 'prirodni talent'. Zbog nje je obitelj stavila sve 'na kocku' i odselila u Los Angeles kako bi ostvarila svoj holivudski san, a danas 13-godišnja Millie Bobby Brown to im je višestruko vratila. Ipak, zbog strelovitog uspjeha, mnogi strahuju da bi ju slava mogla 'zaslijepiti'

Njezin je životni put bio zaista nevjerojatan. Od siromašne engleske djevojčice postala je holivudska zvijezda, za koju se danas otimaju i filmski producenti, ali i modni dizajneri koji žele da upravo 13-godišnja Millie Bobby Brown bude njihovo zaštitno lice. No, možda se ništa od toga ne bi dogodilo da njezini roditelji nisu stavili život cijele njihove obitelji 'na kocku', a sve kako bi ostvarili njezini snove, i odselili sa četvero djece u Los Angeles, bez da su imali osiguran posao i smještaj tamo.

  • +18
Millie Bobby Brown Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vjera u kćer se isplatila, Mille Bobby Brown dobila je ulogu u hit seriji 'Stranger Things', a ostalo je povijest. Prva sezona ove Netflixove dramske serije, samo je u Americi imala 22 milijuna gledatelja, dok je s izlaskom druge sezone, u tek 48 sati, na Twitteru spomenuta u više od milijun komentara.

Takvom uspjehu vjerojatno se nije nadala niti maloljetna Millie, koja je rođena u španjolskoj Malagi, no s obitelji je živjela u britanskom gradu Bournemouthu. Njezini roditelji krpali su kraj s krajem, a onda su odlučili odseliti na Floridu, gdje je njezin otac pokrenuo biznis s izbjeljivanjem zubi. Danas je upravo Millie, kao treće dijete u obitelji, glavni financijer iste, a govori se kako se na njezinom bankovnom računu trenutno nalazi oko 5 milijuna funti.

Osim od uloga, veliki priljev novca dolazi i od mnogobrojnih kampanji, poput one za novo lice Calvina Kleina ili ambasadorice za Converse tenisice, za koji je zaradila 3,7 milijuna funti. I dok je nekada razmišljala hoće li ona i njezina obitelj imati što na stolu za obrok, danas na promocije i crvene tepihe 13-godišnjakinja dolazi u skupocjenim dizajnerskim krpicama.

Obitelj je i dalje itekako bliska, i Millie prate u stopu gdje god ona ide. Tako starija sestra Paige s njom boravi na setu, dok su roditelji Robert i Kelly s njom na turnejama na kojima promovira svoje uratke. Zbog nje su se odrekli svojih karijera i posvetili samo tome, a uz to njezin joj otac daje savjete u glumi. 20-godišnji brat Charlie brine o Twitter računu, sestra Paige o Instagramu, dok njezina teta 'vodi' Youtube kanal.

Millie Bobby Brown u seriji 'Stranger Things' Autor: Youtube

'Zaista je zabavno imati ih sve oko sebe tijekom mog neopisivog putovanja. Bez njihove podrške zasigurno ne bi bila danas ovdje gdje jesam. Moji roditelji zaista su nevjerojatni i putuju svugdje sa mnom', izjavila je nedavno glumica, koja je taj svijet otkrila s osam godina, nakon što su preselili na Floridu, a nakon što ju je jedan agent otkrio i rekao da je 'prirodni talent', njezin je otac prodao sve što su imali kako bi odselili u Los Angeles.

Selidbom tamo doslovce su ostali bez prebijenog novčića, a priča se kako im je novac isprva posuđivala njezina menadžerica Melanie Greene. 'Bila su vremena kada smo dobro vagali hoćemo li platiti stanarinu ili kupiti hranu. Bilo je to teško vrijeme prepuno suza.' Nakon što je dobila nekoliko manjih uloga u serijama poput 'Uvoda u anatomiju', njezina sestra Paige vratila se u Veliku Britaniju, a u ljeto 2015. cijela je obitelj morala prihvatiti poraz i vratiti se kući bez ičega. Samo nekoliko tjedana kasnije sve se promjenilo kada je Millie dobila ulogu Eleven u seriji 'Stranger Things'.

Njezin je talent neosporan, sa čime se slažu i gotovo svi u filmskom biznisu, a neki idu toliko daleko da je uspoređuju s Judy Garland, koja je svoj prvi ugovor s MGM-om potpisala sa samo 13 godina, a tri godine kasnije snimila je i klasik 'Čarobnjak iz Oza'. Nažalost, za Garland je ta slava bila pogubna, postala je ovisnica te je na kraju umrla sa samo 47 godina, stoga mnogi strahuju kako je Millie Bobby Brown u filmsku industriju ušla prerano te kako bi je slava mogla 'zaslijepiti'.

Po svakoj epizodi serije 'Stranger Things', Millie zaradi 23 tisuće funta, a na to još idu i bonusi. Oko 770 tisuća funti navodno je dobila i za ulogu u filmu 'Godzilla: King Of Monsters', koji će svjetlo dana ugledati 2019. godine, a uz sve to od cjelokupne će prodaje svega vezanog uz film ugovorom dobiti pet posto profita.

Millie Bobby Brown pjeva Autor: Youtube

Uz sve to, lijepu zaradu sprema i od društvenih mreža, budući da samo na Instagramu ima 5,5 milijuna pratitelja, a sve to omogućilo je obitelji Brown lagodniji život. Oko sebe ima vojsku profesionalaca - od agenta, menadžera, odvjetnika, pa sve do tima zaduženog za njezin izgled. Zbog snimanja serije i filma iznajmili su kuću u Atlanti, a već prije jednu su unajmili i u Los Angelesu.

Osim glumom, Millie uživa i u glazbi i pjevanju, iako je u potpunosti gluha na jedno uho. Unatoč tome, ne predaje se, te se nada kako će jednog dana uspjeti i dobiti ulogu u jednom od mjuzikala na Broadwayju.