ISKRENO O SVEMU

Mila Elegović: 'Mnogi će reći da sam odavno iskorištena, ali ako se nekome ne sviđa što radim, neka mi kaže'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Zvijezda zagrebačkog kazališta Komedija staru godinu ispratila je u pidžami uz filmove, a novu godinu je počela je predstavom 'Najstariji zanat' koja je nedavno imala premijeru, a za koju je Mila Elegović izjavila da je jedna od najnapornijih koje je imala. Glumica je otkrila što je njezin najveći strah i što joj znači biti sama sa sobom

'Imala sam prekrasnu staru godinu. Prijateljice su me odvele u KIC na popodnevni doček. To je bilo toliko ludo... vidjela sam neke ljude iz 80-ih i 90-ih, gradsku ekipu koja se suludo rasplesala na gradsku urbanu glazbu. Plesala sam i ja. Taj dnevno-popodnevni doček mi je nešto najbolje na svijetu. Od 17 do 21 sat svi su bili tamo, uživancija', izjavila je za 24sata. Nakon toga je, kaže otišla kući, a u novu godinu ušla je bez očekivanja, jer je kaže, 'počistila sve što je trebalo počistiti'.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nova predstava 'Najstariji zanat' jako ju je iscrpila.

'To je jedna od najnapornijih uloga koje sam imala u karijeri. Komad je to o ljudskim emocijama, patnji, očekivanjima koja se ne ostvare, bijedi, ljubavi, tijelima... svemu što bismo željeli biti, a nismo. Najmanje je to komad o seksualnosti. Seksualnost je u predstavi samo kulisa. To upražnjavanje seksa koji se prodaje je paravan za teške ljudske sudbine ovih žena. Prožete su komičnim elementima, ali je sve jako emotivno', otkrila je Mila.

  • +3

Mila Elegović

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Za svaku ulogu, ističe, grize i gluma joj je čista strast.

'Što sam starija, to sam preciznija, odgovornija, posvećenija. To je dar koji se dobiva s godinama. Sa svakom ulogom imam više poštovanja prema svom zanatu, sve ga više volim. Nisam to izgubila', poručuje. Dodaje kako ima sretnu karijeru.

'Mnogi će reći da sam odavno iskorištena. To često čujem. Ali više ne pristajem na dvoličnost. Ako se nekome ne sviđa što radim, neka mi kaže. To mi je ok. Ali nije mi ok da meni govori jedno, a naokolo drugo. Mislim da sam svašta odigrala i da je kod mene to blagoslovljeno', tvrdi Mila.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ima dana kad joj samoća paše, ima i onih kad joj je grozna, kad je, kaže, toliko štipa za srce da bude jako teško. 'Ali svaki put ja odlučujem da se neću identificirati s negativnim osjećajima', napominje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!