miljenica publike

Mia Dimšić otkrila nam je kako se pripremala i što očekuje od nastupa u Torinu

Mia Dimšić

Mia Dimšić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Čižmešija

Uvijek originalna i odvažna Osječanka jedna je od najpopularnijih autorica nove generacije te glazbenica koja se mnogima uvukla pod kožu već na prvo slušanje. Na scenu je uspješno uvela moderni pop zvuk s primjesama countryja, a promišljenim tekstovima, glazbenom zaigranošću i jasnom profesionalnom vizijom odavno je iskočila u masi samouvjereno promijenivši smjer razvoja popularne glazbe ovih prostora. Pred njom je sad izazov nastupa na eurovizijskoj pozornici. Prije polaska u Italiju rado je popričala s nama za tportal

London, Tel Aviv, Amsterdam i Madrid neki su od gradova u kojima je zadnjih tjedana u sklopu predeurovizijske turneje boravila Mia Dimšić. Imala je koncerte u impresivnim dvoranama punim fanova Eurosonga koji su pjevali pjesme od riječi do riječi i dočekali je kao veliku zvijezdu. Ove subote putuje u Torino, a 10. svibnja nastupa u prvom polufinalu.

Posljednjih tjedana niste stali. Osim što ste putovali po Europi i predstavljali svoju pjesmu, odradili ste hrpu gostovanja, intervjua, bili na Danu prodavaonica ploča. Naslušali ste se kritika i savjeta, prognoza na kladionicama. Jeste li umorni od cijelog tog hypea?

Moram priznati da sam jako umorna, ali svjesna sam da je sve to dio ove priče i pokušavam pronaći u sebi zahvalnost i za to, posebno nakon pandemijskih godina. Svakako nisam tip koji voli puno sjediti kod kuće pa iz svega ovoga pokušavam izvući pozitivno i kad je najnapornije. Oko Eurosonga se vežu vrlo intenzivne emocije i snažni stavovi, svatko ima nešto reći i najizazovnije je u cijeloj toj priči ostati svoj i u toj buci čuti unutarnji glas, bez kojeg nema ničega.

Što vam je prvo prošlo glavom kad ste čuli da ćete upravo vi predstavljati Hrvatsku na Eurosongu?

Prva reakcija bila je totalni blackout. Moram priznati da mi je trebalo nekoliko dana da u potpunosti shvatim što se događa.

Izvor: Društvene mreže

Čemu se nadate i posebno veselite u Torinu?

Veselim se druženju s brojnim ljudima iz tog svijeta koje sam upoznala na pretpartijima, ali i onima koje još nisam. Najveće bogatstvo Eurosonga ujedinjenje je svih tih različitih kultura i viđenja glazbe.

  • +8
  • +5

Prva tonska proba Mije Dimšić u Torinu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: EBU / NATHAN REINDS

Od čega se sastoje pripreme? Laicima nije baš najjasnije šta to točno podrazumijeva. Imate odličnu pjesmu i nastup, što je još potrebno?

Osim plesnih, vokalnih te proba kostima, šminke i frizure, brojnih dogovora i sastanaka oko raznih detalja, svakako puno vremena odlazi na promociju u medijima, što uživo, što Skypeom, što preko maila. Imam osjećaj da bi dan mogao imati i 48 sati i da bi još uvijek bio prekratak. Kreiranje objava za društvene mreže također je važan dio toga, a meni osobno uvijek je među najnapornijima.

Mia se veseli što će se na Eurosongu družiti s brojnim ljudima koje je upoznala na pretpartijima

Mia se veseli što će se na Eurosongu družiti s brojnim ljudima koje je upoznala na pretpartijima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Čižmešija

Mislite li da možete pobijediti ili se ne zamarate time?

Ne razmišljam tako daleko, trenutno mi je cilj pokušati ući u finale.

Nerijetko se plasman na Eurosongu dovodi u vezu s aktualnom politikom. Smeta li vam to što se tragedija, koja je zadesila Ukrajinu, dovodi u vezu s rejtingom te države na Eurosongu?

Nikad se ne bih mijenjala s Ukrajincima u ovom trenutku. Pobjeda na Eurosongu najmanje je što mogu dobiti, ali ni približno dovoljna da nadoknadi sve boli i nepravde koje trenutno proživljava taj narod. Duboko suosjećam s njima i u nevjerici sam da se tako nešto uopće može dogoditi u 21. stoljeću tako blizu nas.

Prvi cilj joj je pokušati ući u finale

Prvi cilj joj je pokušati ući u finale

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Čižmešija

Tko sve putuje s vama u Torino?

Sa mnom su moji plesači, dva back vokala, menadžer i koautor Damir Bačić, beauty tim te delegacija HRT-a. Odlični ljudi i prije svega dragi prijatelji, što je najvažnije. Bez dobre atmosfere u ekipi nema ni uspjeha.

Ako se sretnete s grupom Maneskin, što ćete im reći?

Kratko i jasno - da ih obožavam. A pokušat ću naravno nažicati i pokoju fotku.

  • +3

Mia Dimšić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Što ćete nakon Eurosonga, koje vas obaveze čekaju i hoćete li se stići odmoriti?

Nakon Eurosonga čeka me nekoliko ranije dogovorenih snimanja i koncerata pa će odmor u punom smislu riječi ipak pričekati do ljeta, ali svakako ću prvih nekoliko dana nakon povratka kući pokušati malo odahnuti.

U posljednje vrijeme puno pohvala ide na račun vašeg imidža. Jeste li mijenjali ekipu s kojom surađujete i što spremate za Torino kad je riječ o stajlingu (a što se smije znati)?

Moja ekipa je već dugo sa mnom i to mi je najdraže u cijeloj ovoj priči. Na samom Eurosongu, kao i na crvenom tepihu, pojavit ću se u kreacijama dizajnerskog dvojca Elfs, koji je sa mnom od samih početaka, a za šminku i frizuru pobrinut će se Ivana Šimunić, koja me šminka od mog prvog spota, kao i Ivan Pervan, koji se već godinama brine o mojoj kosi. Drago mi je što uz sebe imam ljude kojima vjerujem.

Nakon povratka iz Torina čekaju je ranije dogovorena snimanja i koncerti

Nakon povratka iz Torina čekaju je ranije dogovorena snimanja i koncerti

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Čižmešija

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!