BOGATA KARIJERA

Meryl Streep snimila je samo jedan akcijski film, a to iskustvo više nikad nije htjela ponoviti

21.02.2024 u 05:51

Bionic
Reading

S 21 nominacije i tek tri osvojene nagrade Oscar, Meryl Streep bez pogovora je jedna od najboljih glumica današnjice, a dive joj se podjednako struka i gledatelji. Tijekom dugogodišnje karijere snimila je pak tek jedan jedini akcijski film

U svojoj bogatoj karijeri Meryl Streep snimila je pregršt političkih trilera, drama, ljubavnih i biografskih filmova, mjuzikla i urnebesnih komedija, no samo se jednom tijekom svih tih godina pojavila u akcijskom filmu. Riječ je o 'Divljoj rijeci', nakon čega više nije imala poriva snimiti nešto slično.

Film je režirao Curtis Hanson, a u njemu Streep i David Straithairn glume bračni par Hartman koji sa sinom odlazi na rafting, da bi na kraju završili kao taoci. Kevin Bacon i John C. Reilly, kao Wade i Terry, nakon pljačke i ubojstva uzeli su Hartmanove kao taoce, želeći pobjeći uz njihovu pomoć.

Za svoju ulogu Streep je osvojila i nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu u filmu, no intenzivno snimanje za nju je bilo itekako izazovno. Jedan trenutak mogao je čak završiti pogubno za nju, što bi zapravo moglo objasniti zašto se više takvo što ne usuđuje snimati.

Film Divlja rijeka Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako je za najopasnije i najteže scene imala dublera, sama je donijela odluku da većinu njih snimi sama, bez pomoći. I sve je bilo dobro dok je režiser nije pozvao da završi naizgled jednostavnu scenu, no iscrpljenost je učinila svoje. O trenutku kada je smrti pogledala u oči ispričala je sve u jednom od intervjua.

'Čamac se survao u rupu, podigao i prevrnuo, a ja sam završila u rijeci. Sjećam se dobro da sam potonula na dno, a snažna i ledena rijeka vukla me sve dublje.'

TKO BI JOJ ZAMJERIO?

Meryl Streep zakasnila na dodjelu, pa na pozornici izljubila zeta

Pogledaj galeriju

Taj trenutak prestravio je Streep do te mjere da je, kaže, prvo pomislila da će njezin tadašnji suprug, ako ona umre, doći na set s mačetom. Srećom po nju, stvari su na kraju dobro ispale, no ona je svejedno bila toliko ljuta da je upozorila redatelja da joj vjeruje na riječ ako kaže da je preumorna da nastavi snimati.

'Rekla sam mu: 'Stvarno sam sigurna kada kažem da sam preumorna da bih nešto snimila i ti moraš shvatiti da govorim istinu.''

Iako joj je karijera akcijske junakinje bila kratka, njezina uloga bit će itekako upamćena, makar zbog činjenice da je na snimanju tog filma umalo izgubila život.