KRALJEVSKA OBITELJ

Meghan Markle i Kate Middleton uspjele su upecati prinčeve, no jednoj od njih put do oltara nije bio lagan

09.05.2018 u 06:27

Bionic
Reading

U subotu 19. svibnja sve će oči biti uprte u Veliku Britaniju i svadbenu ceremoniju princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, koja će tada i službeno ući u kraljevsku obitelj. Na samom vjenčanju Harry i Meghan morat će se držati nekih protokola, a koliko se cijela njihova veza, zaruke te sada i vjenčanje razlikuju od svega vezanog uz njegovog starijeg brata, princa Williama i šogoricu Kate Middleton, usporedite u nastavku

Ljubavna priča

Princ William i vojvotkinja Kate upoznali su se 2001. godine, kada su studirali na fakultetu St. Andrews. Isprva su bili prijatelji, svatko u vezi s drugom osobom, da bi se dvije godine kasnije između njih dvoje pojavile ljubavne iskre.

Za razliku od njih, priča princa Harryja i Meghan Markle romantična je od samog početka. Upoznali su se putem zajedničkog prijatelja koji im je dogovorio spoj na slijepo, a vezu su započeli gotovo odmah.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Znanje o kraljevskoj obitelji

Budući da je odrasla u Velikoj Britaniji, Kate Middleton od samog je početka bila itekako dobro upoznata s kraljevskom obitelji i običajima. Postoje čak dokazi kako su njezini preci po očevoj strani bili svojedobno domaćini kraljevskoj obitelji.

Meghan, na drugoj strani, o svemu tome gotovo nije imala pojma. Kako je i sama priznala u prvom intervjuu nakon službenih zaruka, budući da je odrasla u Americi, kraljevska obitelj za nju je nepoznanica. 'Sve što sam naučila o njima, naučila sam od Harryja', rekla je.

Veza na daljinu

Princ William i vojvotkinja Kate u samim su počecima svoje veze živjeli u istom gradu. Dapače, boravili su u istoj kući. Stoga im je itekako teško palo kada je William premješten. Sve to utjecalo je na njihovu vezu, pa su čak nakratko 2007. godine i prekinuli. Na sreću, ljubav je bila jača te su se pomirili nakon nekoliko mjeseci.

Harry i Meghan od samog početka imali su vezu na daljinu. Meghan Markle u to je vrijeme imala poprilično zgusnut raspored zbog snimanja finalne sezone serije 'Suits' u Torontu, dok je Harry bio opterećen kraljevskim obavezama u Velikoj Britaniji. Iako je logistički bilo poprilično teško sve to održavati, osobito jer je veza bila tajna, uspjeli su zahvaljujući mnogobrojnim putovanjima - ona u Veliku Britaniju, a on u Kanadu - uz dogovor da neće proći više od dva tjedna a da se ne vide.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Izmjenjivanje nježnosti u javnosti

Postoji, kažu, dobar razlog zašto ćete u javnosti rijetko vidjeti princa Williama i Kate Middleton da se drže za ruke. Iako ne postoji neko službeno pravilo koje se protivi tome, nepisanih uvijek ima, a to je da je princ William drugi u redu za nasljedstvo britanskog trona, stoga neka pravila ponašanja moraju postojati.

S druge strane, princ Harry i Meghan Markle vrlo su nježni jedno prema drugome u javnosti, a česte su fotografije na kojima se ili drže za ruke ili su zagrljeni na službenim događanjima.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zaruke

William i Kate bili su u vezi punih osam godina, s kratkim prekidom 2007. godine, sve dok se 2011. nisu i vjenčali. Zaprosio ju je u jesen 2010. godine, kada su s prijateljima bili na odmoru u Keniji. Oboje su tada imali 28 godina.

S druge strane, Harry je s Meghan bio manje od godinu i pol kada ju je zaprosio u siječnju 2017. godine. Afrika je i za njih bila sudbonosna, točnije pet dana provedenih u Bocvani, samo nekoliko tjedana nakon prvog službenog izlaska. No zaprosio ju je u svom domu, dok su zajedno pokušavali ispeći pile. Harry ima 33, a Meghan 36 godina.

  • +42
Kate Middleton i princ William

Karijera

Prije udaje 2011. godine Kate Middleton radila je u privatnoj tvrtki svojih roditelja, koja se bavi nabavkom materijala za zabave. Takav posao na kraju ipak nije bio primjeren za članicu kraljevske obitelji, ali i mnogobrojne obveze, pa je odlučila zatvoriti to poglavlje svog života.

S druge strane, karijera Meghan Markle išla je uzlaznom putanjom te je bila itekako javna. Osim što se bavila glumom, pisala je lifestyle blog 'The Tig', koji je ugasila nakon što je njezina veza s Harryjem postala javna i službena. S objavom zaruka Meghan se odrekla karijere, ali i društvenih mreža, na kojima je imala svoje profile.

Prvi kraljevski Božić

Za razliku od Kate Middleton, koja se budući da još uvijek nije bila udana za princa Williama držala tradicije i nije bila pozvana na tradicionalni Božić u Sandringhamu, već ga je provela sa svojom obitelji, Meghan je odmah dobila pozivnicu od kraljice. Nešto malo više od mjesec dana od službenih zaruka Meghan je božićne praznike provela s kraljevskom obitelji.

Prvo pojavljivanje u javnosti nakon zaruka

Kate Middleton pridružila se svom budućem suprugu na božićnom događanju mjesec dana nakon što su objavili da se namjeravaju vjenčati. No službeno pojavljivanje imali su tek 24. veljače 2011. godine, tri mjeseca nakon zaruka, kada ga je pratila u Wales. Za razliku od nje, Meghan se s Harryjem pojavila već nekoliko dana nakon službenih zaruka, kada ga je pratila u Nottingham.

  • +45
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Razlika u godinama

Obojica braće, i William i Harry, odabrali su partnerice koje su starije od njih. I dok je Kate Middleton starija tek pet mjeseci od svog supruga, Meghan Markle starija je čak tri godine.

Vjenčanja

U travnju 2011. godine cijeli svijet je s nestrpljenjem iščekivao događaj godine - vjenčanje drugog u redu za nasljeđe britanske krune, princa Williama i Kate Middleton. Vjenčanje je imalo standardni protokol - ceremonija u Westminsterskoj opatiji, čelnici i moćnici iz cijelog svijeta, vožnja kočijom, kao i povijesni poljubac na balkonu Buckinghamske palače.

Vjenčanje Harryja i Meghan tek će se održati, no mnogi kažu kako ipak neće biti toliko veliko i grandiozno kao ono njegovog starijeg brata. Sama ceremonija održat će se u skromnoj, ali zadivljujućoj kapelici St. George, političari se neće naći među uzvanicima, niti će se poljubiti na balkonu palače. Ipak, u jednom će biti isti - u kočiji će se provesti kroz Windsor.

  • +13
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prisutnost na društvenim mrežama

Prije 2014. godine sve što se trebalo službeno objaviti o Williamu i Kate radilo se na staromodan način - službenim objavama za medije u novinama ili na profilu Clarence Housea na Twitteru. Tek naknadno se počelo s objavama putem službenih profila Kensingtonske palače.

Upravo njihov Twitter izuzetno je ažuran kada su u pitanju princ Harry i Meghan Markle te se apsolutno sve, počevši od zaruka pa do detalja vjenčanja, objavljuje upravo tim putem svakih nekoliko dana.