ŠTO SE KRIJE POD POVRŠINOM?

'Male laži' uskoro na HBO-u

02.02.2017 u 17:53

  • +4

Premijera nove HBO serije Male laži

Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO

Bionic
Reading

Svi ljubitelji serije 'Kućanice' vjerojatno će uživati i u seriji 'Male laži' utemeljene na bestseleru autorice Liane Moriarty

Televizijska mreža Home Box Office najavljuje ekskluzivnu premijeru prve epizode nove serije 'Male laži' koja će na HBO kanalu biti emitirana u ponedjeljak, 20. veljače u 20 sati.  Po jedna nova epizoda emitirat će se svakog ponedjeljka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtjev već od jutarnjih sati.

U mirnom primorskom gradu Montereyu u Kaliforniji ništa nije kao što se čini. Brižne mame, uspješni muževi, preslatka djeca, predivne kuće - kakve su sve laži spremni izreći kako se njihov savršeni svijet ne bi raspao?

Ispričana s gledišta triju majki – Madeline, Celeste i Jane – serija 'Male laži' gradi sliku grada progonjenog glasinama i razdvojenog na imućne i neimućne u kojoj na vidjelo izlaze sukobi, tajne i izdaje koji kompromitiraju odnose između muževa i žena, roditelja i djece, prijatelja i susjeda.

Temeljena na istoimenom bestseleru New York Timesa Liane Moriarty, 'Male laži' subverzivna su, crnohumorna drama koja plete priču o ubojstvu i  zlobi  istražujući društveni mit savršenstva i kontradikcije između naše idealizirane fasade braka, seksa, roditeljstva i prijateljstva.

Seriju je režirao Jean-Marc Vallée ('Dobri dileri Dallasa', nominacija za Oscar za montažu, 'Divljina', 'Demolition'), a scenarist i tvorac je David E. Kelley (sedmerostruki dobitnik Emmyja za 'Kućice u cvijeću', 'Zakon u Los Angelesu', 'Pravda za sve' i 'Ally McBeal'; 'Goliath').

Izvršni producenti su Reese Witherspoon, Nicole Kidman, David E. Kelley, Bruna Papandrea ('Nestala’, 'Divljina’, nomininacija za Oscar za 'Milk’), Per Saari ('Zečja rupa’, 'The Family Fang’, 'Monte Carlo’), Jean-Marc Vallée, Nathan Ross ('Dobri dileri Dallasa, 'Divljina’, 'Demolition’) i Gregg Fienberg (četiri nominacije za Emmy; HBO-ov 'Okus krvi’ i 'Deadwood’), a producentice su Barbara A. Hall ('Ray’, 'Milk’) i Liane Moriarty.

Reese Witherspoon i njezina produkcijska tvrtka Pacific Standard, zajedno s Nicole Kidman i njezinom produkcijskom tvrtkom Blossom Films, kupile su filmska i TV prava na roman. 'Male laži’ snimane su u Montereyu, Carmelu, Malibuu, Los Angelesu, Culver Cityju, Pasadeni i Altadeni u Kaliforniji.

Autorica Liane Moriarty, koja je producentica serije, australska je spisateljica i autorica bestselera 'Truly Madly Guilty’, 'What Alice Forgot’, 'Three Wishes’, 'Ljubav i hipnoza’ i 'Suprugova tajna’, kao i brojnih knjiga za djecu.

Zvjezdanu glumačku postavu čine Reese Witherspoon (dobitnica Oscara, Zlatnog globusa i nagrade Ceha filmskih glumaca za 'Hod po rubu’; nominirana za Oscar, Zlatni globus i nagradu Ceha filmskih glumaca za 'Divljinu’; 'Skrivena mana’); Nicole Kidman (nominirana za Zlatni globus i nagradu Ceha filmskih glumaca za 'Lava’; dobitnica Oscara za 'Sate’; dobitnica Zlatnog globusa za 'Ženu za koju se umire, 'Moulin Rouge!’ i 'Sate’; nominirana za nagradu Ceha filmskih glumaca za 'Zečju rupu’ i 'Paperboy’; nominirana za Emmy za HBO-ov 'Hemingway i Gellhorn’); Shailene Woodley (dobitnica nagrade Independent Spirit, nominirana za Zlatni globus i nagradu Ceha filmskih glumaca za 'Nasljednike’; 'Različita’; 'Krive su zvijezde’); Laura Dern (nominirana za Oscar za 'Divljinu’ i 'Rascvjetalu ružu’; dobitnica Zlatnog globusa za HBO-ovo 'Prosvjetljenje’, 'Prebrojavanje’ i 'Dodatno izgaranje’; pet nominacija za Emmy); Zoë Kravitz ('Pobješnjeli Max: Divlja cesta’, 'Različita’); Alexander Skarsgård ('Legenda o Tarzanu’, HBO-ov 'Okus krvi’); Adam Scott ('Parkovi i rekreacija’, 'Crna misa’); James Tupper ('Muškarci na stablima’, 'Osveta’); i Jeffrey Nordling ('Sully’, 'Motiv’).

Ostalu glumačku postavu čine Santiago Cabrera, P. J. Byrne i Virginia Kull.

Sve epizode će biti dostupne i putem HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

YouTube Autor: YouTube