ima novi posao

Maja Lena Lopatny progovorila o životnom zaokretu: 'Jako sam zahvalna što upravo kroz posao imam priliku živjeti u najljepšim destinacijama Hrvatske'

30.07.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Lijepa kći glumice Mije Begović i bivšeg vaterpolista Ronalda Lopatnyja posljednjih pet godina radi u turizmu. Magistrica novinarstva i nekadašnja televizijska voditeljica dobila je posao u jednoj od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj

'Svoju karijeru u turizmu gradila sam u HTP-u Korčula, koji je krajem 2020. akvizirala turistička kompanija Laguna Novigrad, koja posluje pod brendom Aminess hoteli i kampovi. Danas u Aminessu radim na poziciji voditelja odnosa s javnošću. Drago mi je da radim u kompaniji koja je jedna od najznačajnijih turističkih kompanija u Hrvatskoj, koja sustavno unapređuje i širi svoje poslovanje te kontinuirano ulaže u svoje zaposlenike i njihov razvoj. Upravo kroz rad u Aminessu vidim perspektivu za daljnji razvoj svoje karijere', ispričala je Maja Lena Lopatny za Večernji list.

Nedavno je upisala i doktorat na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. 'Oduvijek sam znala da ću nastaviti svoj obrazovni put u znanosti, samo je bilo pitanje vremena. Upravo situacija s pandemijom i posljedični lockdowni činili su mi se kao idealan trenutak za upis na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij – menadžment održivog razvoja. S obzirom na karijeru koju gradim u turizmu, logičan izbor bio mi je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i nastavak procesa obrazovanja. Dug je put preda mnom, ali radujem se ponovnom ulasku u svijet znanosti i svemu onome što on nudi – kontinuirana istraživanja, učenja i otkrivanja', kaže.

Maja Lena smatra da je investicija u znanje najbolja investicija, 'budući da ono oplemenjuje i otvara nove svjetonazore, vidike i mogućnosti'. Ona je, ističe, odlučila investirati u samu sebe. Trenutno živi na relaciji Istra (Novigrad) – Korčula – Zagreb.

'Korčulu smatram svojim drugim domom i moram priznati da sam zaljubljena u taj otok: od ljudi, prirodnih ljepota, povijesti, mjesta, korčulanskog arhipelaga.. Ništa mi ne nedostaje, osim obitelji i prijatelja, iako je Zagreb moj rodni grad koji obožavam. Što se tiče Istre, drago mi je što imam priliku bolje je upoznati. Istra je zaista prekrasna i jedinstvena: od eno-gastro ponude, kulturne baštine, maslinika, vinograda do uređenosti. Jako sam zahvalna što upravo kroz posao imam priliku živjeti u najljepšim destinacijama Hrvatske i zaista sam očarana svime što Lijepa Naša nudi', naglasila je.