ZA UŽIVANJE

'Lumeni' - dramedija sa Sarahom Jessicom Parker koja bi vas mogla ugodno iznenaditi

27.12.2022 u 08:35

Bionic
Reading

'Lumeni' su prije svega pronicljiva studija svih onih disfunkcionalnosti kojih se kao vrsta vrlo vjerojatno nikada nećemo riješiti, a zbog čega će u filmu moći uživati baš svi

Premda ćemo ju uvijek ponajviše pamtiti po ulozi simpatično-šašave kolumnistice i modne ikone Carrie Bradshaw koju je tumačila u kultnoj seriji Seks i grad, Sarah Jessica Parker tijekom svoje bogate, gotovo pedesetogodišnje karijere okušala se u uistinu velikom broju uloga od kojih su neke jednostavno prošle 'ispod radara'.

Jedna od njih svakako je i ona ostvarena u Lumenima (Smart People), manje poznatoj humorističnoj drami iz 2008. godine, a koja bi vas mogla i više nego ugodno iznenaditi.

Kad je Lawrence sreo Janet

Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) arogantan je, ogorčen i ne pretjerano revan sveučilišni profesor engleskog jezika i književnosti te ujedno i udovac koji muku muči s otuđenim sinom Jamesom (Ashton Holmes), ambicioznom kćeri Vanessom (Elliot Page) i neprilagođenim posvojenim bratom Chuckom (Thomas Haden Church) koji će svoj automobil jednog divnog jesenskog dana odlučiti parkirati baš tamo gdje ne bi trebao.

Odlučan u svom naumu odupiranja tiranskom sveučilišnom režimu, odnosno neplaćanja dobivene kazne, Lawrence će se baciti u akciju vraćanja aktovke koja se nalazi u zaplijenjenom automobilu.

Spletom će okolnosti upoznati temperamentnu, ali također i pomalo nesigurnu doktoricu Janet (Sarah Jessica Parker), još jednu od svojih bivših studentica čijeg se imena, naravno, ne sjeća, a s kojom će ubrzo završiti u jednom posve privatnom odnosu krajnje neizvjesne budućnosti...

Odlično odglumljeni, pametno napisani i na momente izrazito humoristični, Lumeni su prije svega pronicljiva studija svih onih većih i manjih disfunkcionalnosti koje nastupaju kao posljedice nezaobilazne ljudske nesavršenosti, a zbog čega će u ovom filmu dostupnom na streaming servisu Pickbox NOW moći uživati baš svi!